Η RIM πληρώνει την Nokia $65 εκατομμύρια, το Blackberry 10 είναι ήσυχο

by Stefanos Kofopoulos • On 26-12-2012 • AT 1:49 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η RIM πληρώνει την Nokia $65 εκατομμύρια, το Blackberry 10 είναι ήσυχο

RIM και Nokia τα βρήκαν εκτός δικαστηρίου αφού πρώτα οι Φινλανδοί κινήθηκαν νομικά εναντίον της RIM για πατέντες που αφορούν την λειτουργία του WiFi. Ο συμβιβασμός των δύο εταιρειών ανακοινώθηκε χωρίς να γίνουν γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες.

Τώρα μαθαίνουμε ότι η RIM πλήρωσε στην Nokia $65 εκατομμύρια για το μέρος της συμφωνίας που αφορά την εφάπαξ πληρωμή. Ποσό όχι ιδιαίτερα μεγάλο αλλά σημαντικό για να ξεμπλέξει την RIM από δικαστικές διαμάχες σχεδόν ένα μήνα πριν την επίσημη παρουσίαση του Blackberry 10.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο περιλαμβάνει και ένα άλλο είδος χρέωσης για τις άδειες χρήσεις που πλέον χρησιμοποιεί και πληρώνει η RIM στην Nokia, χωρίς όμως να γνωρίζουμε το ποσό. Για την Nokia η συμφωνία είναι σημαντική αφού προσθέτει κάτι ακόμα στα αποθεματικά της εταιρείας που προσπαθεί να αναδιαρθρώσει τον τρόπο λειτουργίας της, να περιορίσει να έξοδα και αν αυξήσει τα έσοδα με κάθε τρόπο.

Η επίσημη ανακοίνωση των οικονομικών όρων της συμφωνίας αναφέρει:

“On December 21, 2012, Nokia and RIM announced that they have entered into a new patent license agreement. The agreement will result in the settlement of all patent litigation between the companies and Nokia’s dismissal of all pending actions in the United States, United Kingdom, Canada and Germany. The financial structure of the agreement includes a lump sum €50 million (approximately $65 million) one-time payment, which has been recorded in the Company’s consolidated statement of operations in the third quarter of fiscal 2013”.

Ένα από τα δύο Blackberry 10 που αναμένεται να παρουσιαστούν στις 30 Ιανουαρίου 2013 έχει ήδη κυκλοφορήσει “κατά λάθος” και δείχνει πολύ εντυπωσιακό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons