Η Nokia επιστρέφει στην κερδοφορία, $585 εκατομμύρια κέρδος το τρίμηνο

by Stefanos Kofopoulos • On 24-01-2013 • AT 3:04 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Η Nokia επιστρέφει στην κερδοφορία, $585 εκατομμύρια κέρδος το τρίμηνο

Μετά από δύο χρόνια η Nokia μπορεί επιτέλους να ανακοινώσει κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Οι Φινλανδοί κατάφεραν να γυρίσουν την κατάσταση ανακοινώνοντας $585 εκατομμύρια κέρδος με τζίρο $10.73 δισεκατομμύρια. Οι μέτοχοι της Nokia έχουν κάθε λόγο να χαίρονται.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, οι πωλήσεις των Nokia Lumia έφτασαν τα 4.4 εκατομμύρια smartphones το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ανεβασμένες κατά 50% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα στο τέλος του 2011. Το τμήμα Devices & Services που είναι υπεύθυνο για τα Nokia Lumia, το Here Maps απέδωσε επιτέλους κέρδη αλλά ακόμα συνεχίζει να ταλαιπωρεί την εταιρεία. Αν δεν υπήρχε η Nokia Siemens Network η κατάσταση δεν θα ήταν τόσο καλή.

Η Nokia συνεχίζει να χάνει έδαφος από πωλήσεις smartphones, κατηγορία στην οποία η εταιρεία βάζει Windows Phone και Symbian μαζί. Ο όγκος των smartphones που πούλησε η Nokia το τέταρτο τρίμηνο του 2012 έπεσε 66% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, στα 6.6 εκατομμύρια smartphones από 19.6 εκατομμύρια.

Nokia: $585 εκατομμυρια κερδος για πρωτη φορα μετα απο χρονια

Παρά τον σημαντικά μειωμένο όγκο πωλήσεων smartphone η Nokia αύξησε την μέση τιμή πώλησης των συσκευών από τα 140 ευρώ στα 186 ευρώ γενικά και πιο συγκεκριμένα από 160 ευρώ στα 192 ευρώ για την σειρά των Nokia Lumia smartphones. Περισσότερες πωλήσεις Lumia με μεγαλύτερη τιμή καλύπτουν μέρος της συνολικής χασούρας των συνολικών πωλήσεων κινητών (smartphones και μη) που στο τέλος του 2012 μειώθηκαν στα 86.3 εκατομμύρια από τα 113.5 εκατομμύρια πριν από ένα χρόνο.

Ο CEO της Nokia, Stephen Elopt δήλωσε:

“We are very encouraged that our team’s execution against our business strategy has started to translate into financial results.

Most notably we are pleased that Nokia Group reached underlying operating profitability in the fourth quarter and for the full year 2012. While the first half of 2012 was difficult for Nokia Group, in Q4 2012 we strengthened our financial position, improved our underlying operating margin in Devices & Services, introduced the HERE brand to expand our mapping and location experiences, and drove record profitability in Nokia Siemens Networks.

We remain focused on moving through our transition, which includes continuing to improve our product competitiveness, accelerate the way we operate and manage our costs effectively.

All of these efforts are aimed at improving our financial performance and delivering more value to our shareholders.”

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πόσο απ’ αυτό το κέρδος οφείλεται στις χιλιάδες απωλήσεις που έκανε άραγε;

  2. σιγά σιγά μαθαίνει από τα λάθη της και κάνει πιο σωστές κίνησης

  3. Δεν νομίζω οτι κάνει σωστές κινήσεις… Γιατί για να κάνει σωστές κινήσεις πρέπει να κάνει κάτι νέο! Πλέον παίζει μόνο με windows phones που παρ’ότι μου αρέσει προσωπικά είναι ένα λειτουργικό που προσπαθεί ακόμα να καθιερωθεί! Και αυτό περιέχει διπλό ρίσκο… Ακόμα και έτσι όμως πρέπει να πετάξει μερικές συσκευές ακόμα και να φροντίσει να τις δώσει στην αγορά αμέσως μετά την ανακοίνωση τους χωρίς τις κλασικές καθυστερήσεις. Μόνο έτσι θα ανέβει μέχρι ένα σημείο το μερίδιο των windows phones και των smartphones της nokia.

Top

Show Buttons
Hide Buttons