Η Nokia πουλάει περισσότερα Lumia αλλά ακόμα υποφέρει

by Stefanos Kofopoulos • On 18-07-2013 • AT 3:37 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Η Nokia πουλάει περισσότερα Lumia αλλά ακόμα υποφέρει

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Nokia κρύβουν περίεργα μηνύματα. Η εταιρεία μετράει κέρδη ως Noia Group αλλά στα επιμέρους στοιχεί τα πράγματα δεν φαίνεται να πάνε τόσο καλά.

Οι πωλησεις των Nokia Lumia smartphones αυξηθηκαν 32%

Μεγάλος μέρος της οικονομικής επιτυχίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2013 οφείλεται στις επιδόσεις της Nokia Siemens Networks που πλέον ανήκει εξολοκλήρου στην Nokia μετά την εξαγορά του μεριδίου από την Siemens. Οι Φινλανδοί κάνουν ότι μπορούν για να επεκταθούν στον υπέροχο κόσμο του 4G LTE και φαίνεται να τα καταφέρνουν.

Αντίθετα είναι τα αποτελέσματα για τις πωλήσεις των Nokia Lumia smartphones και των features phones. Συνολικά οι πωλήσεις του τμήματος Devices & Services μειώθηκαν κατά 6% το δεύτερο τρίμηνο του 2013 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο φτάνοντας τα 2.7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι πωλήσεις των Nokia Lumia smartphones αυξήθηκαν κατά 32% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο φτάνοντας τα 7.4 εκατομμύρια smartphones το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Δυστυχώς οι πωλήσεις των απλών κινητών τηλεφώνων και features phones της Nokia, συμπιέστηκαν κατά 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο φτάνοντας τα 53.7 εκατομμύρια κινητά.

NEO: Ανακοινώθηκε επίσημα το Nokia Lumia 625

Συνολικά οι πωλήσεις του Nokia Group για το πρώτο μισό του 2013 είναι πεσμένες κατά 22%. Η Nokia ελπίζει να αντιστρέψει το κλίμα με νέα καινοτόμα και μοναδικά smartphones όπως το Nokia Lumia 1020 με την κάμερα των 41 megapixel αλλά και το σημαντικά φθηνότερο Nokia Lumia 625 με LTE για όσους έχουν περιορισμένο budget.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατι βάζεις στο ίδιο τσουβάλι feature phones και Lumia smartphones;
    Τα πρώτα είχαν μείωση αλλά τα δεύτερα αύξηση πωλήσεων 32% όπως λες και συ ο ίδιος.

    • Δεν σε καταλαβαίνω..

  2. Αγαπητή ΝΟΚΙΑ, αν δεν βγάλεις μοντέλα με Android ξέχνα την ανάπτυξη!

    • Η απάντηση σε αυτό είναι απλή. Η Nokia επέλεξε Windows Phone και παλεύει με αυτό

Top

Show Buttons
Hide Buttons