Η Nokia σε άθλια κατάσταση, ο Elop εξηγεί

by Stefanos Kofopoulos • On 21-07-2011 • AT 2:52 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Η Nokia σε άθλια κατάσταση, ο Elop εξηγεί

Απογοητευτικά τα οικονομικά αποτελέσματα της Nokia για το δεύτερο τρίμηνο του 2011. Με απώλειες 487 εκατομμύρια ευρώ και πωλήσεις μειωμένες κατά 20% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ο Elop και η παρέα του έχουν πολλά να σκεφτούν για το μέλλον της εταιρείας. Με μόλις 16.7 εκατομμύρια smartphones να πωλούνται το Q2 2011 ή 34% λιγότερα σε σχέση με ένα χρόνο πριν ο ανταγωνισμός του Android αλλά και της Apple είναι κάτι περισσότερο από ανησυχητικός. Ο Elop δήλωσε το εξής:

The challenges we are facing during our strategic transformation manifested in a greater than expected way in Q2 2011

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι μπελάδες και η πίεση που έχει να αντιμετωπίσει η Nokia τους επόμενους μήνες είναι τεράστια. Μπορεί να έχουμε δει το Nokia Sea Ray αλλά μέχρι να κυκλοφορήσει στην αγορά και να τύχει αποδοχής θα περάσουν μήνες. Μέχρι τότε το Android και το iPhone θα συνεχίσουν να πουλάνε τρελά. Για αυτό η πρόβλεψη για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο κάνει λόγο για σταθερότητα στα οικονομικά της Nokia και ίσως απώλειες / αύξηση της τάξης του 2%.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η νοκια ποτέ δεν πεθαίνει. πάλι θα ορθοποδήσει με τα wndows phone

 2. Κι εγώ αυτό πιστεύω. Υπομονή. Τα Χριστούγεννα 2011 θα είναι κρίσιμα.

  • Θα δείξει η πορεία.. έχουν ενδιαφέροντα concepts και roadmap αλλά φαίνεται ότι δεν εκτελούν σωστά. Επιπλέον από τότε που ανέλαβε ο Elop η τιμή της μετοχής έχει πάει κατά διαόλου και τα κακά αποτελέσματα συνεχίζονται. Οι αλλαγές που γίνονται στο εσωτερικό λέγεται ότι έχουν αποτέλεσμα αλλά με την πτωτική πορεία σε πωλήσεις και κέρδη η Nokia έχει να αντιμετωπίσει ότι μόνο τον ανταγωνισμό αλλά και τον εαυτό της.

 3. την βλέπω την εξαγορά από την microsoft να έρχεται…

 4. Δεν το ρωτάω ειρωνικά:
  Τι θα αλλάξει και θα αρχίσουν να πουλάνε τα Windows Phone 7 όταν κυκλοφορήσουν με Nokia hardware ενώ τώρα πουλάνε τόσο λίγο που η Microsoft KAN δεν αναφέρει αυτές τις πωλήσεις στα αποτελέσματα τριμήνου;

  • Η Nokia θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι ακόμα μπορεί ή ότι είναι η νέα ομάδα που έχει προσλάβει δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τον ανταγωνισμό. Τα Windows Phone 7 είναι αξιόλογο λειτουργικό.

   • Συμφωνώ απόλυτα, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι θα αλλάξει και θα αρχίσουν να πουλάνε τα 7. Θα έχει περάσει κάποιος χρόνος ωρίμανσης και θα προσφέρουν περισσότερα; Περιμένουν όλοι τη Nokia να βγάλει hardware; Η προώθηση που αναμφίβολα θα συμβεί μια που δεν είναι πολλες οι εταιρίες σε τέτοια μεγέθη;

    Με άλλα λόγια: αφού τώρα τα 7 δεν πουλάνε, γιατί να πουλήσουν μετά;

Top

Show Buttons
Hide Buttons