Nokia Plan B,C,D,E και η προσπάθεια μαζί με το αστείο συνεχίζεται

by Stefanos Kofopoulos • On 15-02-2011 • AT 6:12 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Nokia Plan B,C,D,E και η προσπάθεια μαζί με το αστείο συνεχίζεται

Η απόφαση της Nokia να συνεργαστεί με την Microsoft και να χρησιμοποιήσει τα Windows Phone ως την μόνη πλατφόρμα για τα Nokia smartphones έχει προβληματίσει και δημιουργήσει ερωτηματικά σε κάποιους. Μια ομάδα 9 μετόχων της Nokia δημιούργησαν μια εναλλακτική εικόνα για το μέλλον της εταιρείας, αυτό που ονόμασαν plan b. Ένα σχέδιο για την οικονομική αποκατάσταση της Nokia, την απομάκρυνση του Stephen Elop από CEO της Nokia, την χρήση του MeeGo ως το λειτουργικό επιλογής για την Nokia, την διάθεση μερικών μοντέλων Nokia Windows Phone για την αγορά της Αμερικής και την αλλαγή του μοντέλο R&D που χρησιμοποιεί η εταιρεία. Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες που θα κινηθεί η ομάδα των 9 επενδυτών αν τελικά καταφέρει να κερδίσει αρκετή υποστήριξη στην επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων που θα γίνει στις 3 Μαϊου του 2011. Το URL για το site με αναλυτικές επεξηγήσεις για το εναλλακτικό σχέδιο δράσης για την Nokia βρίσκεται στο nokiaplanb.com.

Αυτή είναι η μια εναλλακτική αλλά σοβαρή προσπάθεια από μια ομάδα μετόχων που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Η συνέχεια όμως γίνεται αστεία, κωμική και ίσως τραγική με την εμφάνιση του Nokia Plan C, Nokia Plan D, Nokia Plan E sites που δεν είναι τίποτα περισσότερο από αστείες ή όχι και τόσο προτάσεις για το μέλλον της Nokia. Μια εναλλακτική είναι η Nokia να κατασκευάσει πάλι ελαστικά, μια άλλη είναι η Nokia να κατασκευάσει πάλι μπότες ή να γίνει αερομεταφορέας. Μπορείτε να δείτε όλες τις εναλλακτικές με χιούμορ ή χωρίς στις διευθύνσεις: nokiaplanc.com, nokiapland.com, nokiaplane.com.

Με χιούμορ ή χωρίς, η κατάσταση της Nokia είναι ιδιαίτερη και περίεργη. Μέρος των επενδυτών αντιδρά έντονα επειδή δεν συμφωνούν με την απόφαση του Stephen Elop και των υπολοίπων managers για την χρήση των Windows Phone 7 στα Nokia smartphones. Είναι άξιο απορίας όμως γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν αντέδρασε τόσο έντονα και δημόσια όσο η Nokia έχασε περί τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια χρηματιστηριακή αξία μέσα σε περίπου 3 χρόνια. Οι μέτοχοι έχουν κάθε δικαίωμα να κινηθούν με όποιο τρόπο θέλουν, αυτή είναι και η ουσία του να κατέχεις μερίδιο σε μια εταιρεία.

Παράλληλα όμως το brand name της Nokia δέχεται μεγάλο πλήγμα όχι μόνο από τους δυσαρεστημένους, απογοητευμένους ή σαστισμένους καταναλωτές που δεν ξέρουν τι να κάνουν με τα Nokia – Symbian κινητά που έχουν αλλά και από όσους θέλουν να κοροϊδέψουν την εταιρεία. Τι θα γίνει μέσα στο 2011 θα το μάθουμε σύντομα με την μετάβαση από Nokia Windows Phone concept σε πραγματικό κινητό αλλά και την παρουσίαση του πρώτου ΜeeGo device μαζί με το facelift του Symbian. Μέχρι τότε να περιμένετε να εμφανιστούν ακόμα περισσότερα εναλλακτικά σχέδια, αστεία ή μη.

Update: Η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε και οι λόγοι εξηγούνται εδώ

After reviewing the feedback we’ve received from investors on our Plan B, we have decided not to carry on with it.

In the last 36 hours we were contacted by hundreds of individual shareholders (owning anywhere from 10 to 400,000 Nokia shares) pledging to support us by proxy voting or by personally attending the AGM.

Nevertheless, the responses that we received from institutional investors were not encouraging. These institutions have a fiduciary responsibility to their customers and are legally bared from supporting radical initiatives like seating a bunch of kids on the board of directors. If they do not agree with Nokia’s plans, they are better off simply divesting and putting their money in other companies that better fit their investing strategy (which is exactly what they have been doing).

We also realized that by the time our Plan B would kick in, most remaining software talent in Nokia would have already left the company, so it would be really an uphill battle to pick up things from there.

This is it from us. It’s up to you what to do with your money. We’ll stop short of endorsing NokiaPlanC.com or NokiaPlanX.com even though we think they are both very good ideas.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. η λέξη αστείο πρέπει να είναι σε εισαγωγικά…
  θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας…

 2. Stephen Elop: “Our plan B is to make plan A successful”. Nuff said

  via http://www.engadget.com/2011/02/15/the-engadget-interview-nokia-ceo-stephen-elop-talks-microsoft/

  • Που να δεις και αυτό και πόσο μακρυά έχει πάει το αστείο.. http://nokiaplans.com

 3. “Αυτή είναι η μια εναλλακτική αλλά σοβαρή προσπάθεια από μια ομάδα μετόχων που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.”

  Από ότι φαίνεται το nokiaplanb.com ήταν φούσκα. Πλέον κάνει redirect στο nokiaplanx.com…

 4. Άλλα λένε εδώ.

  Τέλος πάντων, ας κάνουν ότι θέλουν. Ευτυχώς το MeeGo είναι κάτω από το Linux Foundation και με τη μαμά Intel να φροντίζει για το μέλλον του :)

 5. Ηταν φαρσα τελικα. Το ποταμι δεν γυριζει πισω

Top

Show Buttons
Hide Buttons