Nokia N97 vs N97 mini, τελικά δεν είναι τόσο μικρό

by Stefanos Kofopoulos • On 02-09-2009 • AT 6:34 pm • 14 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Nokia N97 vs N97 mini

Το νέο Nokia N97 mini δεν είναι όσο μικρό υπονοεί το όνομα του. Μπορεί η Nokia να θυσίασε κάποια χαρακτηριστικά ώστε να διαφοροποιήσει το mini από το Ν97 αλλά στην πραγματικότητα οι διαφορές ελάχιστες και ίσως ασήμαντες για την πλειοψηφία των χρηστών. Τολμώ να πω ότι το N97 mini είναι το τηλέφωνο που θα έπρεπε να είναι το N97 από την αρχή. Χωρίς το D-pad και με τις βελτιώσεις στο firmware. Νομίζω ότι οι περισσότεροι μπορούν να ζήσουν με μια οθόνη 0.3″ μικρότερη αλλά με την ίδια ανάλυση, όπως και με τα 8GB on board μνήμης + 16GB σε microSD αλλά και με την ίδια κάμερα ανάλυσης 5 megapixel παρέα με τις μικρότερες διαστάσεις. Ο μικρότερος όγκος του N97 mini συνεπάγεται και μικρότερη μπαταρία που φαίνεται στα θεωρητικά μέγιστα των 430 λεπτών χρόνου ομιλίας για το N97 mini σε σύγκριση με τα 570 λεπτά χρόνου ομιλίας του N97.

Nokia N97 vs N97 mini

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν αναφέρει μέγεθος οθόνης σε ίντσες. Το μέγεθος σε pixels δεν λέει τίποτα αν πρόκειται για διαφορετικα φυσικά μεγέθη. Υποθέτω έχουν ίδιο μέγεθος. Ίσως 3.5 inch

 2. oops, sorry, τώρα είδα την αναφορά :-)

 3. ελπίζω το gps του να είναι καλύτερο…

  • Το ίδιο ελπίζω και εγώ, για να δούμε τα πρώτα review

 4. το πολύ ενδιαφέρον θέμα, που διαπίστωσα τώρα μέσα από τις discussions της Nokia, εξαιτίας του προβληματικού gps του Ν97, είναι ότι πολλοί χρήστες στην Ευρώπη, που θεώρησαν το τηλέφωνο ελαττωματικό στο σύνολό του, λόγω του προβληματικού gps, τo επέστρεψαν στο κατάστημα που το αγόρασαν και τα καταστήματα τους το αντικατέστησαν αμέσως!!! και έστειλαν μάλιστα τις επιστραφείσες συσκευές πίσω στη Φινλανδία. Μάλιστα σε έναν τύπο του αντικατέστησαν 2 συσκευές συνεχόμενα, λόγω προβληματικού gps. Και εδώ η ALPHA COPY “δεν έχει σχετική ενημέρωση”!! Πού να επιστρέψει και το κινητό του κανείς δηλαδή…

  • Έχω διαβάσει για επιστροφές αλλά όχι για κάτι συγκεκριμένο όπως το παράδειγμα της Φιλανδίας. Έχω δει και το hack από ένα τύπο που έβαλε ένα μικρό σύρμα, δηλαδή μια πρόσθετη κεραία στο GPS, Δεν ξέρω αν είναι hardware ή software το πρόβλημα. Θα έλεγα ότι μάλλον δείχνει να είναι hardware και ελπίζω να έχει διορθωθεί στο N97 mini.

   Οι δοκιμές που έκανα στο GPS ήταν πάνω σε αεροπλάνο και ελάχιστα στην γη οπότε σκέφτηκα ότι εκεί επικεντρωνόταν το πρόβλημα. Αργότερα όμως διαπίστωσα ότι 1. δεν ήμουν ο μόνος με αυτό το πρόβλημα 2. ακόμα και σε σημεία που άλλα κινητά όπως το E71 έβρισκαν σήμα το N97 απλά προσπαθούσε.

 5. το αν είναι hardware ή software φοβάμαι ότι δεν το ξέρει κανείς με σιγουριά.
  το βιντεάκι με το σύρμα ήταν πολύ χαζό νομίζω. Κανένας που δίνει τόσα χρήματα δεν κάνει κάτι τέτοιο. εγώ σπάζομαι και μία απειροελάχιστη γρατζουνιά να δω στο κινητό μου, όχι να κάνω κάτι τέτοιο + να χάσω και την εγγύηση.
  πάντως πολλοί συμφωνούν ότι με τους προηγούμενους χάρτες (πριν την τελευταία έκδοση) το πρόβλημα δεν υπήρχε, γι’ αυτό και πολλοί απεγκατέστησαν τη νεά έκδοση και επανήλθαν στην παλιά.
  Είναι τραγικό όμως σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μη δέχονται οι εταιρίες να αντικαταστήσουν ελαττωματικές συσκευές.

 6. Υπαρχει Gmail για το Νοκια Ν97 και Ν97 μινι?

 7. για το Ν97 σίγουρα (το έχω εγκαταστήσει), φαντάζομαι και για το μίνι αφού ίδιο λειτουργικό θα έχουν

  • Ναι το ίδιο λειτουργικό έχουν. S60 5th edition

 8. Ευχαριστω πολυ Leo ! :D Τοση ωρα εψαχνα στο ΟVI και δεν μου εβγαζε τιποτα…
  Ευχαριστω και παλι !!!

 9. no problem!

 10. Ξερουμε ποτε θα ερθει στο Greece? ;)

 11. kalh douleia titana, synexise etsi.
  http:/javascript:document.forms[‘commentform’].submit();/dailymobile.se/2009/09/02/nokia-n97-mini-is-no-so-mini-after-all/

Top

Show Buttons
Hide Buttons