Nokia: 92.000 Nokia N9 μόνο, έτσι λέει ο Eldar

by Stefanos Kofopoulos • On 26-09-2011 • AT 4:17 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Nokia: 92.000 Nokia N9 μόνο, έτσι λέει ο Eldar

Ο Eldar χτυπάει ξανά με πληροφορίες για το Nokia N9. Σύμφωνα με ένα πρόσφατο tweet του, η Nokia θα διαθέσει μόλις 92.000 Nokia N9 σε όλο τον κόσμο. Για την ακρίβεια οι Φινλανδοί θα κατασκευάσουν 92.425 Nokia N9 μαζί με όλα τα δείγματα και δοκιμαστικά μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει. Το νούμερο είναι τραγικά μικρό και αν έχει δίκιο ο Eldar τα 92.000 κομμάτια ταιριάζουν απόλυτα με ό,τι έχει ανακοινωθεί από την Nokia. Δηλαδή την μη διάθεση του Nokia N9 σε μεγάλες αγορές όπως αυτή την Αμερικής, Γερμανίας, Γαλλίας κλπ.

Γιατί η Nokia μπήκε στον κόπο να παρουσιάσει το Nokia N9 και να ξοδέψει χρήματα για την ανάπτυξη του κινητού και του software είναι μια καλή απορία. Υπάρχουν δύο σενάρια.

1. Ο νέος CEO της Nokia, Stephen Elop, δεν θέλει κανένα άλλο λειτουργικό πέρα από τα Windows Phone. Έχει ήδη χαρακτηρίσει το Symbian ως burning platform και με κάποιο τρόπο έπρεπε να χαντακώσει το MeeGo. Αποφασίζει λοιπόν να διαθέσει το Nokia N9 στην αγορά μόνο και μόνο για λόγους πολιτικής. Θα αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα το κοινό, ότι η Intel δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει κλπ. Με λίγα λόγια ο μόνος λόγος ύπαρξης του Nokia N9 ήταν η στιγμή που το project θα θανατωθεί.

2. Το Nokia N9 δημιουργήθηκε και ανακοινώθηκε για τον πρώτο λόγο αλλά και για να γίνουν γνωστές οι αντιδράσεις στο industrial design. Με λίγα λόγια, το Nokia Sea Ray θα μοιάζει πολύ με το Nokia N9 ή το Nokia N9 θα μοιάζει πολύ με το πρώτο/α Nokia Windows Phone. Η διαφορά είναι ότι το Nokia N9 όπως και το Symbian δεν θα φτάσουν ποτέ στην Αμερική σε αντίθεση με το Sea Ray. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το μενού του MeeGo Harmattan‎ έχει βασιστεί στην μεταφορά με σύρσιμο από την μια άκρη της οθόνης στην άλλη. Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι τα πρώτα Nokia Windows Phone concepts που παρουσιάστηκαν επίσημα μοιάζουν με το Nokia N9.

Nokia: 92.000 Nokia N9 μόνο, έτσι λέει ο Eldar

Είναι γνωστές οι κακές πλέον σχέσεις του Eldar με την Nokia και οι δημοσιεύσεις του λαμβάνονται με καχυποψία πολλές φορές. Τι ακριβώς θα συμβεί με το Nokia N9 στην γραμμή παραγωγής μένει να το δούμε και να κρίνουμε αν το tweet είναι αληθινό ή όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Nokia δεν θα ασχοληθεί πολύ με το Nokia N9 και το MeeGo. Το ερώτημα είναι πόσο πολύ θα ασχοληθούν και αν τελικά κατασκευάσουν λιγότερα από 100.00 Nokia N9.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. σε επικοινωνία με το τηλ της Nokia 0080044144300 μου απάντησαν ότι

  1) η συσκευή αναμένεται στα μέσα οκτωβρη (2011)
  2) εάν είναι ελληνικής εισαγωγής θα είναι στα ελληνικά
  3) δεν θα υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα

  μάλιστα για το τελευταίο με βάλανε στην αναμονή και μου απάντησαν ακριβός το εξής:

  ότι από την Nokia δεν υπάρχει κάτι για περιορισμένη διαθεσιμότητα.

  • Δεν είναι σίγουρο ότι ο Eldar έχει δίκιο. Μου φαίνεται περίεργο όμως ότι θα έρθει και στην Ελλάδα όταν ούτε η Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία θα το πάρουν.

   • λέω ότι μου είπαν από ΝΟΚΙΑ τα οποία τα θεωρώ πιο αξιόπιστα από τον eldar και στο site διχνει οτι θα έρθει ελλαδα

   • Μακάρι να έρθει Ελλάδα το Nokia N9 αλλά αν τα καταφέρει θα είναι μόνο για μουσιακούς λόγους και τίποτα άλλο. Εννοώ τα apps θα είναι ανύπαρκτα πέρα από τα βασικά έτοιμα. Τα Ελληνικά λογικά θα παίζουν σε επίπεδο HTML, web κλπ αλλά όχι στα μενού. Για να δούμε.

 2. ας ερθει με το καλο πρωτα και μετα τα λεμε!

 3. Χωρίς καμιά σιγουριά, το αυτί μου κάτι έπιασε για android apps τα οποία θα παίζουν κανονικά…
  Εγώ προσωπικά έχω το N900 από τότε που βγήκε, και το έχω λατρέψει… δυστυχώς όμως έχω ένα hardware πρόβλημα και θέλει επισκευή..Τι νομίζετε? Αξίζει να πάρω το N9 ή να φτιάξω το N900? thanks :):)

  • Ναι, πολύ σωστά έχεις διαβάσει. Το θέμα είναι πως τα Android apps θα είναι το ίδιο όμορφα και ομοιογενή με το υπόλοιπο λειτουργικό και τις ομορφιές του MeeGo Harmattan‎ όταν τα ίδια apps δεν παίζουν σωστά (σε επίπεδο UI) σε διαφορετικές Android συσκευές.

Top

Show Buttons
Hide Buttons