Nokia N8 με Symbian^3 και 12 megapixel

by Stefanos Kofopoulos • On 26-04-2010 • AT 6:28 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Nokia N8

Εν αναμονή του νέου Nokia N8 με capacitive οθόνη, κάμερα ανάλυσης 12 megapixel με δυνατότητα καταγραφής βίντεο 720p και λειτουργικό Symbian^3 με υποστήριξη για multi touch. Αυτό μαζί με widgets στο homescreen και μάλλον απογοήτευση είναι τα πρώτα λόγια από το σύντομο review του N8. Γιατί η Nokia καθυστερεί ακόμα περισσότερο την κυκλοφορία του Symbian^3, γιατί το Nokia N8 είναι ένα βελτιωμένο X6 αλλά παρόλα αυτά δεν μπορεί να χτυπήσει με τίποτα το iPhone ή τα high end Android κινητά, γιατί το hardware είναι σημαντικό αλλά το software όχι μόνο καθυστερεί αλλά φαίνεται να είναι το ίδιο για ακόμα μια φορά. Ας πάρουν μια ιδέα από το Nokia X9 concept και επιτέλους ας τολμήσουν να διαχωρίσουν την γραμμή παραγωγής high end smartphones από τα υπόλοιπα κινητά αλλιώς η Nokia θα καταλήξει να είναι αστείο για τους χρήστες iPhone και Android κινητό… και αυτό δεν το θέλουμε σε καμία, μα καμία περίπτωση. Το review του Nokia N8 στα Αγγλικά από το Google Translate.

[Thanks σε όσους το έστειλαν]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μα δεν κάνει και τίποτα άλλο τον τελευταίο καιρό, από το να αδρανεί. Έχεις δίκιο για το λειτουργικό. Το symbian 3 δεν έχει κάτι το διαφορετικό για μένα από το υπάρχον symbian. Μπορεί να πουλάει τρελά ακόμα επειδή έχει κινητά από 50 μέχρι 600 ευρώ. Όμως στα smartphone έχει χάσει το τρένο, και για μένα είναι πολύυυυυυυυυυ δύσκολο να κάνει κάτι αν συνεχίσει έτσι…..

  • Έχει ρίξει σημαντικά τις τιμές για να παραμείνει ανταγωνιστική, έχει τρομερό hardware ειδικά σε ό,τι αφορά φακούς στην κάμερα (Carl Zeiss baby) αλλά όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν σήμερα. Δεν είναι καν Nexus One το N8 και αυτό είναι θλιβερό γιατί μέχρι να κυκλοφορήσει το iPhone OS 4 και το Android 2.2 θα είναι ήδη στην αγορά πάνω σε καινούρια κινητά.

 2. Όταν πάω στον γερμανό και βλέπω n86 488 και desire 519 ευρώ παθαίνω εγκεφαλικό….

 3. Το “νέο” UI θα το εκλάβω ως αστείο από πλευράς nokia και αναμένω την επίσημη κυκλοφορία του Symbian^3.

 4. Πολλά ρώσικα previews διαβάζεις, Τιτάνα. :p

  Έχω την εντύπωση πως όλοι έχουμε επηρεαστεί αρνητικά απ’αυτά που διαβάζουμε απ’τους δήθεν εξπέρ-δημοσιογράφους «γκαντζεντολόγους». Η συσκευή specs-wise φαίνεται μια χαρά. Ίσα ίσα, πολύ καλύτερη απ’οτιδήποτε κυκλοφορεί ήδη εκεί έξω. Κι αν έχει τη θρυλική Nokia διάρκεια μπαταρίας είμαστε σε καλό δρόμο.

  Εμένα άλλο μ’ανησυχεί… ΠΟΤΕ θα κυκλοφορήσει. Το Q3 είναι υπερβολικά μακριά. Το κινητό έπρεπε να είναι ήδη κοντά μας.

  • Μέχρι να δω Symbian^4 και κάτι παρόμοιο με αυτό θα δηλώνω απογοητευμένος από την Nokia. Προφανώς έχεις ενημερωθεί ότι το Q3 είναι η νέα καθυστερημένη ημερομηνία διάθεσης του Symbian^3 άρα και όλων των συσκευών. Βάλε και το span των 3 μηνών του τριμήνου και άντε να βγάλεις άκρη για το πότε ακριβώς, την ίδια ώρα που ο ανταγωνισμός τρέχει τρελά.

 5. Άμα το βρίσκει χάλια και ο Eldar (που και να τον πλήρωναν δε θα έγραφε όσα γράφει), ε, ας μην κάνουν καν τον κόπο εκεί στη Νόκια…

Top

Show Buttons
Hide Buttons