Η Nokia προτρέπει την Microsoft φτιάξει το Surface phone

by Stefanos Kofopoulos • On 18-10-2012 • AT 11:57 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Nokia προτρέπει την Microsoft φτιάξει το Surface phone

Δεν είναι μυστικό ότι η Microsoft ετοιμάζει το δικό της Surface smartphone με Windows Phone 8. Ο Steve Ballmer σχεδόν το ομολόγησε άλλωστε. Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως είναι η αντίδραση της Nokia και του CEO, Stephen Elop, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Elop είπε κάτι πολύ απλό. Ακόμα και αν η Microsoft φτιάξει το δικό της Windows Phone κινητό αυτό θα κάνει καλό στο οικοσύστημα των Windows Phone. Για την ακρίβεια ο Elop δήλωσε ότι παροτρύνει τον ανταγωνισμό από HTC, Samsung και Microsoft να κατασκευάσουν νέα smartphone με Windows Phone γιατί αυτό θα βοηθήσει το οικοσύστημα να μεγαλώσει.

Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί η Nokia δεν κινήθηκε νομικά εναντίον της HTC για τα χρώματα και σχέδια των νέων HTC 8S και HTC 8X αλλά και γιατί η δήλωση Ballmer σχεδόν ομολογεί ότι η Microsoft ασχολείται με την κατασκευή του.

Ο Elop συνέχισε λέγοντας ότι δεν ανησυχεί για τον ανταγωνισμό γιατί η Nokia διαθέτει εξαιρετικό R&D και μπορεί να διαφοροποιηθεί εύκολα.

Σε πρόσφατη συνέντευξη ο CEO της Nokia υποστήριξε ότι η συνεργασία μεταξύ Nokia και Microsoft δίνει προνόμια στην Nokia για την χρήση των Windows Phone ακόμα και στην περίπτωση που η Microsoft αποφασίσει να κυκλοφορήσει δικό της κινητό.

Δεν έγινε αναφορά σε λεπτομέρειες αλλά φαίνεται πως αυτό δεν έχει σημασία αφού η αγορά έχει ξεκαθαρίσει ήδη το τοπίο με πωλήσεις μόλις 2.9 εκατομμυρίων Lumia το τρίτο τρίμηνο του 2012 και πτώση -38% στις πωλήσεις smartphone.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons