Η Nokia κερδίζει τον αποκλεισμό HTC smartphone στη Γερμανία

by Stefanos Kofopoulos • On 19-03-2013 • AT 4:11 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Nokia κερδίζει αποκλεισμό HTC smartphone στη Γερμανία

Η διαμάχη μεταξύ Nokia και HTC έχει αποτέλεσμα. Οι Φινλανδοι κατάφεραν να κερδίσουν στα δικαστήρια και να αποκλείσουν συγκεκριμένα HTC smartphone από την Γερμανία. Η υπόθεση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Nokia και την HTC.

Η πατέντα που η Nokia κατηγορεί την HTC ότι χρησιμοποιεί αφορά διαχείριση ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα αφορά “reduction of power consumption in a mobile station” όπως περιγράφεται από την Nokia. Η απόφαση του Γερμανικού δικαστηρίου δικαιώνει την Nokia αλλά η HTC δεν φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα.

Τα HTC smartphone που σύμφωνα με την δικαστική απόφαση πρέπει να απομακρυνθούν από την Γερμανία είναι τα HTC Wildfire S, HTC Desire S, HTC Rhyme. Σύμφωνα με την HTC τα συγκεκριμένα τηλέφωνα δεν εισάγονται πλέον στην Γερμανία και άρα δεν τίθεται λόγος ανησυχίας.

Για όλα τα άλλα HTC smartphone, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι έχει αφαιρέσει την επίμαχη λειτουργία που δημιουργεί το πρόβλημα. Άρα δεν τίθεται κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας και πανικού.

Η Nokia αντίθετα δείχνει ότι αν θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πατέντες που κατέχει και να δημιουργήσει προβλήματα στον ανταγωνισμό. Δεν ξεχνά να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη πατέντα ανήκει στην Nokia σε χώρες εκτός Γερμανίας. Αμερική, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ιαπωνία είναι στις χώρες που η Nokia μπορεί να πιέσει την HTC για ακριβώς τον ίδιο λόγο. Με δικαστικό προηγούμενο στην Γερμανία, οι πιθανότητες να κερδίσει ξανά είναι με το μέρος της Nokia. Το ολοκαίνουριο HTC One δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons