Η Nokia ψάχνει Linuxά αλλά όχι για αυτό που νομίζεις

by Stefanos Kofopoulos • On 03-12-2012 • AT 5:17 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Η Nokia ψάχνει Linuxά αλλά όχι για αυτό που νομίζεις

Σε αναζήτηση για εξειδικευμένο μηχανικό με γνώσεις Linux βρίσκεται η Nokia με ιστορίες για αλλαγή στρατηγικής και το πρώτο Nokia Android smartphone να βρίσκεται κάπου κρυμμένο στα εργαστήρια των Φιλανδών. Η αλήθεια βρίσκεται στην άλλη άκρη. Η Nokia παραμένει πιστή στα Windows Phone αλλά σχεδιάζει επέκταση σε άλλες πλατφόρμες.

Έχουμε ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής με το Nokia HERE maps. Αυτός είναι ο λόγος που η Nokia αναζητά “Senior Engineer with Linux expertise”, όχι το Android. Ξέρουμε ήδη ότι μετά την κυκλοφορία του HERE maps στο iPhone και iPad η Nokia ετοιμάζεται για Android. Όχι απλά για μια HTML5 webb εφαρμογή αλλά για κανονικό Android app παρόμοιο με το iOS app. Αυτό αφορούσε η ανάρτηση για τον ειδικό στο Linux και μόνο.

Τα όνειρα για Nokia κινητό με Android κάνουν περίπατο τουλάχιστον προς το παρόν, γιατί στον κόσμο της τεχνολογίας και ειδικά των smartphones ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Προς το παρόν το μόνο επιβεβαιωμένο γεγονός είναι η νέα πλατφόρμα HERE maps, η εφαρμογή για iPhone και iPad και η αντίστοιχη εφαρμογή για Android που έρχεται πολύ σύντομα στο Google Play.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. αν θέλει να παραμείνει ζωντανοί δυστυχώς οι ευτυχώς το android είναι η μόνη λύση

  • Προς το παρόν η λύση είναι Windows Phone και τίποτα άλλο. Το λειτουργικό τα σπάει σε πολλά σημεία αλλά θέλει δυνατά apps και κάτι για να ξεχωρίσει πολύ από τον ανταγωνισμό

 2. Στον κόσμο των επιχειρήσεων μεγέθους Nokia, δεν υπάρχει το “προς το παρόν”, αλλά υπάρχουν αριθμοί, corporate business plan και προβολές για 3-4 Quarters.
  Για να μην γίνει ζημιά στο τωρινό πλάνο που έχει προγραμματιστεί πριν 2 χρόνια και να μην πέσει στην παγίδα του φαινομένου “κανιβαλισμού” προϊόντος (που έχουν υποπέσει πολλές εταιρίες), η Nokia κρύβει καλά τις προθέσεις τις.
  Μην ξεχνάμε οτι είναι μια Hardware εταιρία με παράδοση στα κινητά και το λογισμικό.
  Αν οι μέτοχοι δεν δουν αποτελέσματα εντός του 2013, θα αρχίσουν οι “γκρίνιες”.

  • Κάτι λέγεται για τρελές πωλήσεις του Lumia 920 αλλά επίσημα νούμερα δεν υπάρχουν ακόμα.

   • Αυτό είναι το περίεργο… όταν πουλάει τρελά κάποια συσκευή οι εταιρίες σπεύδουν να τις δημοσιοποιήσουν… αλλά εδώ έχουμε σιγή ιχθύος.
    Αν και τα τεχνολογικά news site που παρακολουθώ δεν έχουν αναφέρει τίποτα (μάλλον ελάχιστα μιλάνε) έχω την εντύπωση οτι, ό’τι κυκλοφορεί για τρελές πωλήσεις είναι παπαγαλάκια δημοσίων σχέσεων για να δημιουργούν fuzz. Η αγορά φυσικά έχει άλλους νόμους και ο κόσμος εν τέλει εξυμνεί η καταδικάζει ένα προϊόν…

Top

Show Buttons
Hide Buttons