Η Nokia υποστηρίζει το Symbian, τελεία και παύλα

by Stefanos Kofopoulos • On 18-08-2009 • AT 3:27 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Τεχνολογία

symbian os logo

Οι τακτικοί αναγνώστες ξέρουν σίγουρα τα σχέδια της Nokia για το Maemo 5 και τις δυνατότητες του νέου Linux λειτουργικού που οι Φινλανδοί υποστηρίζουν με πάθος. Τα leaks για την έλευση του νέου Nokia RX-51 tablet / κινητού αναστάτωσαν την αγορά και δημιούργησαν ερωτηματικά για την υποστήριξη του Symbian από την Nokia. Το Maemo 5 υποστηρίζει μεταξύ άλλων hardware για 3G / HSDPA δίκτυα την ίδια περίοδο που το Symbian Foundation αργεί παραδειγματικά να δείξει κάτι λειτουργικό σχετικά με την πρόοδο του open source λειτουργικού.

Η Nokia ξεκαθάρισε επίσημα πλέον ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Symbian και το S60 με δύο τρόπους. Η σχετική δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας δεν θέλει σχόλια: “We absolutely remain committed to Symbian and S60. Symbian remains our choice for smartphones and we’ll continue to see enhancements that further the value and experiences on this platform”.

Στην επίσημη ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί και η πρόσφατη συνεργασία με την Microsoft για το mobile Office αλλά και “groundbreaking, enterprise-grade solution for mobile productivity” software που θα ξεκινήσει από τα E Series κινητά και θα επεκταθεί αργότερα και στα υπόλοιπα. Για την ιστορία, τα E Series τηλέφωνα όπως το Nokia E71, το Nokia E72 και το Nokia E75 χρησιμοποιούν Symbian και Symbian μόνο.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons