Η Nokia και το Ovi store με Ελληνική ματιά, το μέλλον είναι Qt και τώρα

by Stefanos Kofopoulos • On 14-06-2010 • AT 11:46 pm • 11 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

nokia ovi logo and tsolias

Οι Φινλανδοί ισχυροποιούν την παρουσία της Nokia στην Ελλάδα και ήδη έχουν προχωρήσει με γρήγορα βήματα και προς την σωστή κατεύθυνση, όπως περίπου είπε ο Greig Williams, General Manager South East Europe, απόψε. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μετά την διακοπή της συνεργασίας με την Alpha Copy, το μερίδιο της Nokia έχει ανέβει στην Ελλάδα και κινείται σε επίπεδα λίγο πιο κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Υποθέτω ότι αυτό σημαίνει κάτι σαν 30-35%.

Στις 21 Ιουνίου 2010 η Nokia θα ρίξει στην Ελληνική αγορά το Ovi maps όσο πιο Ελληνικό γίνεται, ενώ ήδη έχουν ετοιμάσει το πρώτο (;) localized app store στην χώρα μας. Το Ovi maps θα πωλείται ενσωματωμένο σε 5 μοντέλα κινητών αλλά έτσι και αλλιώς είναι δωρεάν για όλους. Το Ovi store θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Έλληνα χρήστη, με προτάσεις apps της ντόπιας αγοράς ενώ ο τρόπο λειτουργίας θα είναι εξίσου απλός: η χρέωση και η εμφάνιση των apps από το Ovi store θα εμφανίζεται στον λογαριασμό του κινητού. Ναι, η Cosmote, Vodafone και Wind τα βρήκαν με την Nokia και θα παίξουν μαζί με το Ovi store. Εξάλλου θα κερδίζουν ένα ποσοστό από το κόστος των apps.

Εξαιτίας αυτή της συνεργασίας και του Ovi maps, o Williams είπε ότι η Nokia προσπαθεί να συνεννοηθεί με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ώστε να μειωθούν οι χρεώσεις στα δεδομένα. Το ύφος του Williams ήταν μάλλον αισιόδοξο, οπότε ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε νεότερα και γιατί όχι εκπλήξεις για το θέμα.

Σε ό,τι αφορά το service της Nokia, το μεγάλο αγκάθι που μέχρι πρόσφατα είχε ως μόνιμη απάντηση “αναβάθμιση λογισμικού” σε όλα τα προβλήματα, η Ελλάδα θα έχει 53 Nokia Care καταστήματα για ό,τι χρειάζονται τα Nokia κινητά. Απορίες, services, firmware, αξεσουάρ και ό,τι άλλο απαιτεί το after sales customer care του κινητού και της Ovi πλατφόρμας.

Με λίγα λόγια, τα νέα είναι πολύ καλά τόσο για τους απλούς καταναλωτές όσο και για τους developers που αύριο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρώτο Ελληνικό Nokia developer forum.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. niceeeee αρχίζει και ξυπναει η nokia

  • Ναι, καιρός ήταν. Πρέπει να τρέξουν τώρα ένα μίνι μαραθώνιο. Ταχύτητα στην αντοχή

   • η αντοχη στθν ταχυτητα :O ?

 2. Με την Κύπρο τί έγινε; Μας πήρε και μας η Nokia; Γιατί απ’ ότι ξέρω η Alpha Copy ήταν αντιπρόσωπος και για Κύπρο.
  Δεν το πολυπιστεύω γιατί και λόγο μικρής αγοράς οι μεγάλες εταιρείες μας έχουν ψιλοχ*σμ*νους (PS Store, κλπ, κλπ)

  • Δεν έχω ιδέα και δεν θυμάμαι από τον χάρτη να είχε Nokia Care Κύπρο. Βέβαια καθόμουν γωνία πίσω και μπορεί να έχασα κάτι στην κάτω δεξιά γωνία. Θα ρωτήσω και θα σου πω

 3. Το τσολιαδάκι is all the money… που τα σκέφτεσαι ρε Τιτάνα! χιχι

  Τι άλλο να πούμε εδώ, κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση 100%. Η παρουσία στη «γλώσσα των ιθαγενών» (όσο άθλιο κι αν ακούγεται έτσι δοσμένο) είναι κρίσιμη γιατί υποδεικνύει corporation που ενδιαφέρεται για τους εν λόγω πελάτες της. Η πλήρης ελληνοποίηση τόσο του site όσο και του Ovi Store («Μαγαζί Όβι»; lol) θα δώσει την αίσθηση ότι η Nokia όντως έχει ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά.

  Για την Κύπρο μην ανησυχείτε. Νομίζω πάνε πακέτο αυτά. Όπως πχ Γερμανία με Αυστρία στις περισσότερες περιπτώσεις.

  Όσο για το ελληνικό Developer Conference… Τιτάνα σε θέλω εκεί παρόντα για πλήρη κάλυψη με screencast à la Ars Technica! :)

 4. Επιτέλους μια εταιρία που νοιάζεται για τους πελάτες της σε όποια χώρα και να είναι :-)

 5. επιτέλους να καταλάβουμε στην Ελλάδα τί θα πεί νόκια και να καταλάβουμε ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό απο την άθλια την alpha copy

 6. αυτό με τη χρέωση στο λογαριασμό κινητής είπανε ότι έχει μεγάλο αποτέλεσμα σε όλες τις χώρες γιατί ο κόσμος δε θέλει να βάζει τη πιστωτική του. Λογικό. Εγώ είδα ότι η εταιρεία κινητής βγάζει πολύ μεγάλο ποσοστό γι’ αυτό είπανε όλες ναι. Στα 5 ευρώ μιας εφαρμογής η NOKIA νομίζω παίρνει 0 κάτι ευρώ, ο developer 1 κάτι και η εταιρεία κινητής 1 κάτι. Ενώ το παρουσιάζουν 70/30 (70 developer/30 nokia) στην ουσία είναι μετά φόρου και μετά “εταιρεία κινητής”. Πολύ unfair κατά τη γνώμη μου. Αλλά δυστιχώς αφού έτσι παίζει πρέπει να το δεχτούμε ε ;

  • Γιατί δεν παίρνει τίποτα η Nokia; Εννοείς από το 30% της μένει πολύ λίγο επειδή παίρνει και η telco;

 7. ακριβώς. υπολογίζουν το 70/30 αφού έχει αφαιρεθεί το μικρό ποσοστό του telco. Οπότε το 70/30 είναι περίπου στα 2,5 ευρώ από τα 5 που κάνει πχ η εφαρμογή. Δεν έχω πρόχειρα τα νούμερα αλλιώς θα έγραφα ακριβώς, για φόρο βάζανε καταρχάς 10% (δεν ξέρω πως προκύπτει αυτό). Αρα σκέψου 70/30 του 90% της τιμής από το φόρο και μόνο.
  Πάντως πρέπει να υποστηρίξουμε νόκια γιατί είναι ευρωπαϊκή εταιρεία. Αφού βέβαια συνειδητοποιήσει και η νόκια τι έκανε στραβά και ο κόσμος αγοράζει άπλ…

Top

Show Buttons
Hide Buttons