Ξεχάστε το Symbian^3 και Symbian^4, updates στο Nokia N8 και όχι μόνο

by Stefanos Kofopoulos • On 21-10-2010 • AT 6:54 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Nokia: Ξεχάστε το Symbian^3 και το Symbian^4, ετοιμαστείτε για updates στο N8 και όχι μόνο

Με τον πιο επίσημο τρόπο η Nokia μοιράστηκε με το πλήθος των developers και των καταναλωτών ότι το Symbian^3 και το Symbian^4 αποτελούν παρελθόν για την εταιρεία. Από εδώ και πέρα το λειτουργικό είναι ένα και λέγεται Symbian για όλους. Κάθε αναβάθμιση θα ακολουθεί αύξοντα αριθμό όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα λειτουργικά και αυτό ήταν όλο. Για να κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την απόφαση της, η Nokia ανακοινώνει ότι όσο εξελίσσεται το Symbian τα κινητά που κυκλοφορούν σήμερα με το Symbian^3 θα μπορούν να αναβαθμιστούν στην νέα έκδοση του λειτουργικού. Πρακτικά αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Είτε βρισκόμαστε μπροστά σε μια αλλαγή στο όνομα και μόνο, είτε η Nokia σκοπεύει να αναβαθμίσει τα κινητά με Symbian^3 σε κινητά με αυτό που θα λέγαμε Symbian^4 αλλά πλέον θα είναι το Symbian και μόνο.

This means that Nokia’s continued commitment to develop the Symbian platform will benefit not only future users of Symbian-based products, but will result in updates and upgrades for existing Symbian^3 users. The resulting change to a model of continuous evolution replaces the previous release-based model. Nokia will no longer refer to Symbian^3 or Symbian^4. The benefit to consumers will be a constant improvement in the experience of their Symbian-based Nokia products

Πότε και πόσο γρήγορα θα δούμε αυτές τις αλλαγές στο Symbian και στην αναφορά σε αυτό μένει να το δούμε. Είναι βέβαιο όμως ότι τα γρανάζια έχουν αρχίσει να κινούνται πολύ γρήγορα και η αποχώρηση του Lee Williams, πρώην CEO του Symbian Foundation, σχετίζεται με κάποιο τρόπο με τις αποφάσεις τις Nokia και την αλλαγή στρατηγικής. Είναι βέβαιο επίσης ότι το Nokia N8, το Nokia C7, το Nokia E7 και τα άλλα Symbian^3 κινητά θα αναβαθμιστούν σύντομα με πιθανό update που θα σηματοδοτήσει την στροφή πορείας για την Nokia, το νέο Nokia N8 firmware v20 που φημολογείται ότι θα εμφανιστεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Update: Προστέθηκε το βίντεο με τον CTO της Nokia να μιλάει για την στρατηγική της εταιρείας

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. παρα πολύ καλά νέα!!!!!! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!!!! πλέον δεν υπάρχει η μικρότερη αμφιβολία για το επόμενο μου κινητό!!!!!!

    • Ναι, αυτό δίνει τέλος στα σενάρια ασυμβατότητας μεταξύ Νοkia N8 και Symbian^4. Πλέον το Symbian θα είναι ένα και θα μπαίνει παντού ή τουλάχιστον όπου μπορεί να αντέξει το hardware τις απαιτήσεις του νέου Symbian. Εξαιρετική κίνηση της Nokia.

  2. Όντως τα νέα είναι ΣΟΥΠΕΡ. Αυτός ήταν ένας λόγος που δεν θα έπαιρνα συσκευή με Symbian 3, όμως τώρα το σκέφτομαι σοβαρά. Επιτέλους ξυπνάει η Nokia.

  3. Ένα μεγάλο μπράβο στη Nokia. Πολύ σωστή κίνηση.

  4. το ΝΟΚΙΑ Χ6 τι εκδοση symbian εχει??

  5. αυτήν την απορία έχω κι εγώ που το καλοκαίρι αγόρασα το Nokia X6

  6. Δεν είναι απίθανο αλλά και ούτε ξεκάθαρο τι θα γίνει και τι όχι. Έκαναν αναφορά για την νέα φουρνιά κινητών όπως το Νokia N8 και όχι για κάτι παλιότερο. Εξαρτάται και από το hardware. Ας περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει

  7. δεν νομίζω να αναβαθμίζουν και τα s60, δεν τους συμφέρει…Αλλιώς ποιος ο λόγος να αγοράσω νέο κινητό αν είμαι ευχαριστημένος από αυτό που έχω πλην του os ?

  8. παιδιά αυτά είναι ΤΕΛΕΙΑ ΝΕΑ! Σίγουρα το επόμενό μου κινητο θα είναι το N8 και φυσικά θα το κάνω αναβάθμιση σε symbian 4(για την ακρίβεια σε αυτό που θα το ονομάσουν :D)

Top

Show Buttons
Hide Buttons