Η Nokia επιβεβαιώνει τα πρώτα Nokia Windows Phone

by Stefanos Kofopoulos • On 21-04-2011 • AT 1:19 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Η Nokia επιβεβαιώνει τα πρώτα Nokia Windows Phone

Ο CEO της Nokia, Stephen Elop επιβεβαίωσε ότι οι Φινλανδοί ήδη σχεδιάζουν και δουλεύουν στα νέα Nokia Windows Phone. Σε δήλωση σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2011, ο Elop είπε:

In the first quarter, we shifted from defining our strategy to executing our strategy. On this front, I am pleased to report that we signed our definitive agreement with Microsoft and already our product design and engineering work is well under way

Με τις τελικές υπογραφές να έχουν ήδη μπει και την συμμαχία Nokia – Microsoft σε πλήρη ισχύ, ο Elop επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο τρόπο τις αναφορές για πρωτότυπα Nokia Windows Phone που πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν το όνομα W series αλλά και την αναφορά που θέλει τον ίδιο να χρησιμοποιεί ένα από αυτά τα κινητά.

Αν όλα εξελιχθούν βάση σχεδίου, η Nokia αναμένεται να παρουσιάσει τα πρώτα W series smartphones με Windows Phone κάποια στιγμή προς τον Σεπτεμβρίου του 2011, με νέα μοντέλα να ακολουθούν για το 2012. Δυστυχώς μέχρι εκείνη την στιγμή, οι πωλήσεις μάλλον θα είναι δύσκολες αφού η Nokia δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για το προσεχές μέλλον. Ο Elop δήλωσε!

Following a solid first quarter, we expect a more challenging second quarter

Την κατάσταση αναμένεται να σώσουν οι νέες εκδόσεις του Symbian Anna αλλά και οι νεότερες που θα παρουσιαστούν μέχρι το τέλος του χρόνου, μαζί με τα Nokia W series smartphones με Windows Phone. Οι εξελίξεις θα είναι τρομερές μέχρι το τέλος του 2011.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέφανε η απορία μου εμένα είναι σε ποιά κατηγορία τιμής προορίζονται τα wp? Δηλαδή βλέπω ότι τώρα στην αγορά οι τιμές τους έχουν πέσει αρκετά
  Βλέπω το trophy 7 στη vodafone στα 200 ευρώ και μπαίνω στον πειρασμό.
  Η νόκια τα προορίζει για high end κινητά;
  Εγώ επιμένω ότι θα μπορούσε να τα βάλει στη μεσαία κατηγορία(μαζί με σύμπιαν για όσο καιρό) και να συνέχιζε το πρότζεκτ

  • Καλύπτουν κυρίως την μεσαία κατηγορία προς το παρόν. Δεν υπάρχει κάποιο Windows Phone 7 κινητό που να είναι super high end και να παρουσιάζεται ως ανταγωνιστής του iPhone ή του Android. Ήδη ετοιμάζονται νέα smartphones για τους επόμενους μήνες από όλους τους κατασκευαστές, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του Mango update.

   Λογικά η Nokia θα κινηθεί σε όλες τις κατευθύνσεις, κυρίως σε mid to high end προϊόντα.

 2. Και να συνέχιζε το πρότζεκτ μαέμο-meego όπου θα έβγαζε ένα κινητό τη χρονιά(κάτι σε iPhone φάση) όπου εκεί θα έβαζε ότι πιό τελευταίο απο τεχνολογία και λογικά θα ζητούσε και 600-700 ευρώ

Top

Show Buttons
Hide Buttons