Η Nokia ενώνει επίσημα το Qt με το Maemo

by Stefanos Kofopoulos • On 09-10-2009 • AT 11:49 am • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Nokia n900 maemo 5

Είχαμε μια ιδέα τι πρόκειται να δημιουργήσουν το Maemo 6 και το Qt 4.6 αλλά τώρα είναι η πρώτη φορά που το δίδυμο δείχνει κώδικα που λειτουργεί και υπόσχεται πολλά. Οι προσεχτικοί θα πρόσεξαν ότι μιλάμε για το Maemo 6, την επόμενη έκδοση του Maemo 5 του λειτουργικού που τώρα τρέχει στο Nokia N900. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε παραδείγματα του Qt 4.6 σε N900 με OpenGL ES 2 hardware acceleration.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με το Qt 4.6 οι developers θα μπορούν να γράφουν κώδικα που θα παίζει σε Windows, Linux, Maemo και όπου αλλού θέλουν και μπορούν. Στην πραγματικότητα η Nokia ανοίγει τον δρόμο για μια νέα γενέα γενιά προγραμματιστών και ρίχνει γέφυρες μεταξύ λειτουργικών συστημάτων από γραφείο σε κινητό και το ανάποδο. Στην θεωρία η στρατηγική των Φιλλανδών είναι ιδανική αλλά η εκτέλεση θα κρίνει το αποτέλεσμα.

Για την ιστορία, το Nokia N900 είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μπορεί να τρέξει το Maemo 6 όταν κυκλοφορήσει. Όσοι ενδιαφέρονται για κώδικα να ρίξουν μια ματιά στο qt.nokia.com οι υπόλοιποι το βίντεο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή κίνηση.. Προσωπικά εμένα το Qt με αφήνει ψιλοαδιάφορο.. Και στα προγράμματα της Nokia στα Windows αλλά και στο KDE.. Αλλά το βιντεάκι δείχνει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα…

    • Για αυτό είπα ότι στην θεωρία η στρατηγική είναι super. Να δούμε πόσο θα συγκινήσει τους developers, όχι μόνο του δυτικού κόσμου αλλά και των αναδυόμενων αγορών.

Top

Show Buttons
Hide Buttons