Η Nokia αγοράζει την Symbian Limited για ανοιχτό και δωρεάν λειτουργικό

by Stefanos Kofopoulos • On 24-06-2008 • AT 4:31 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

nokia loves symbian

Η Nokia αγοράζει την Symbian Limited και ουσιαστικά παίρνει όλες τις μετοχές της εταιρείας για να ελέγχει πλήρως την πλατφόρμα, με καλό σκοπό όπως λένε. Αν όσοι συμμετέχουν στο Symbian συμφωνήσουν στην πρόταση εξαγοράς, αυτό σημαίνει Sony Ericsson Mobile Communications AB, Telefonaktiebolaget LM Ericsson, Panasonic Mobile Communications Co. Ltd, Siemens International Holding BV και Samsung Electronics Co. Ltd τότε το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία του Symbian Foundation. Στο παιχνίδι θα μπουν περισσότερες εταιρείες όπως η AT&T, NTT DOCOMO και η Vodafone με σκοπό να ενοποιήσουν το λειτουργικό και να προχωρήσουν σε μια ανοιχτή και ώριμη πλατφόρμα που θα διατίθεται δωρεάν. Τα δικά τους λόγια είναι “Industry leaders to unify the Symbian mobile platform and set it free. Foundation to be established to provide royalty-free open platform and accelerate innovation”.

Αν αυτό θυμίζει κάτι μάλλον είναι ο Google Android και αυτό που προσπαθεί να κάνει ο γίγαντας της αναζήτησης. Πως θα δουλέψει η συνεργασία όλων των εταιρειών, ποιος θα παίρνει της αποφάσεις και γιατί μένει να το δούμε το μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι το Symbian ανήκει (αν κλείσει οριστικά η συμφωνία που δεν έχει λόγο να μην) πλέον στην μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών του πλανήτη. Ειδικό βάρος για το S60 και όσους επιλέξουν να το χρησιμοποιήσουν σε οποιαδήποτε mobile συσκευή. Symbian και Android στην δωρεάν κερκίδα με Windows Mobile και Mac OS X στην ίδια αρένα αλλά απέναντι.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καταπληκτικά νέα! Νομίζω ότι η κίνηση αυτή έχει την δυνατότητα να αλλάξει άμεσα τα δεδομένα στον χώρο. Μπορεί η Google να στοχεύει προς την ίδια κατεύθυνση για το μέλλον με το Android αλλά το Symbian είναι ήδη η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα σε χρήση.

    Πιστεύω ότι η βασική τριάδα είναι το Symbian, το Windows Mobile και μελλοντικά, αν όλα πάνε καλά, το Android. Το OS X iPhone είναι εκτός συναγωνισμού καθότι ούτε μπορεί να μπει σε άλλη συσκευή εκτός του iPhone, ούτε μπορεί το iPhone να τρέξει κάποιο άλλο λειτουργικό.

  2. Αντώνης, αυτό που μετράει είναι το κομμάτι στην πίτα και πως αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για να δώσει κίνηση σε διάφορες online υπηρεσίες.

    Το Symbian είναι σε εκατομμύρια συσκευές αλλά δεν τρέχουν όλες S60 3rd Edition και δεν έχουν όλες το hardware του N95. Εκεί τίθεται ένα μικρό θέμα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons