Αναψυκτικά με λίγες θερμίδες, πιθανούς κινδύνους

by Stefanos Kofopoulos • On 24-07-2007 • AT 3:10 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

soda poster

Τα αποτελέσματα νέας έρευνας έρχονται να ταράξουν τα νερά σχετικά με τα πλεονεκτήματα που διαφημίζονται ότι προσφέρουν τα αναψυκτικά με λίγες ή καθόλου θερμίδες. Ο Dr. Ramachandran Vasan από το Boston University School of Medicine με λίγα λόγια λέει ότι ο κίνδυνος για καρδιοπάθειες και διαβήτη αυξάνεται σημαντικά λόγω της κατανάλωσης ανάλογων αναψυκτικών.

Ομολογώ ότι η είδηση δεν με άφησε με το στόμα ανοιχτό γιατί έπινα φρεσκοσυσκευασμένο χυμό πορτοκάλι, αλλά θέλω να πιστεύω ότι ο λόγος που οι Αμερικανοί είναι περισσότερο ευάλωτοι σε παθήσεις του καρδιαγγειακού δεν είναι μόνο η Coca Cola light ή Zero αλλά και οι εξαιρετικά πλούσια σε λιπαρά διατροφή τους. Άσχετο, αλλά προτιμώ την light.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εγώ προτιμώ τη Zero, αλλά την έκοψα και αυτή λόγο δίαιτας :(

 2. Η ασπαρτάμη είναι καρκίνος.

 3. Αν έπινες φρεσκο-στυμένο χυμό πορτοκάλι από βιολογική -ΕΕ checked- καλλιέργεια ίσως να μπορούσες να μην μείνεις με το στόμα ανοιχτό.

  Από ‘κει και πέρα.. ότι τρώμε και πίνουμε δεν είμαστε ποτέ 100% σίγουροι τι προκαλούν. Μέχρι και “ελεγμένα” ή “διαπιστωμένως καλά” προϊοντα μπορεί να πέσουν σε κακή βιομηχανική παραγωγή και να μην ισχύουν αυτά που λεγετε ότι προσφέρουν.

  BTW ο χυμός ήταν σε συσκευασία Tetrapack? Δηλαδή μιας εταιρίας που παρόλο που δεν απευθύνεται άμεσα σε καταναλωτές αλλά συναλλάσεται με βιομηχανίες χρησιμοποιεί την διαφήμιση για να “δείξει” το καλό της προϊόν. Γιατί άραγε…!!! [όχι, δεεεεν είναι θέμα ανταγωνισμού.. όοοχι δεν έχει “πριμοδοτηθεί” απ’τις εταιρίες-συνεργάτες για να διαλέγουν οι καταναλωτές τα προϊόντα σε αυτή την συσκευασία έναντι άλλων… ;)

 4. @HitMan: Ναι ρε, Tetrapack Life Δέλτα έπινα. Για την ακρίβεια πριν από αυτό έπινα βιολογικο χυμό πορτοκάλι που δυστυχώς δεν μου έκανε καμία εντύπωση :(

 5. http://en.wikipedia.org/wiki/Tetra_Pak
  hmm
  http://news.pathfinder.gr/health/216424.html
  το χρημα αλλάζει πολλά ..
  http://www.actionnemesis.com/v2/index.php?option=com_content&task=view&id=649&Itemid=53
  γενικά seek and you will find…
  pay and you will hide :P

 6. Κάνε καμιά περιήγηση σε μέρη που παράγουν πορτοκάλια και τα έχουν για τους ίδιους και θα με θυμηθείς..

  Τελείως διαφορετική γεύση! [Είπε ο coca-cola maniac και αποχώρησε..]

 7. @HitMan: Για πες μέρη ρε συ..

 8. Χανια – Λασίθι

Top

Show Buttons
Hide Buttons