Nissan Land Glider, αυτοκίνητο ή μηχανή;

by dkalo • On 09-10-2009 • AT 9:01 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Nissan Land Glider Concept

Το κλίμα της εποχής επιβάλλει ένα πράγμα για όλα τα σύγχρονα αντικείμενα: όσο πιο οικολογικά, τόσο πιο καλά και τόσο πιο Nissan Land Glider. Φυσικά, αυτό ισχύει και στην αυτοκίνηση αφού τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία τρομερή αύξηση των υβριδικών και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που σχεδιάζουν και παράγουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Προσωπικά, μερικά από αυτά τα eco cars τα θεωρώ υπερβολικά και ανούσια. Όχι όμως όταν μιλάμε για αυτοκίνητα πόλης. Εκεί σκοπός είναι οι μικρότερες δυνατές διαστάσεις με την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση όλων των χώρων. Και μιας και ζητούμενο δεν είναι οι επιδόσεις αλλά η χαμηλή κατανάλωση. Όλα τα παραπάνω τα υλοποίησε η Nissan στο Land Glider, το πρώτο αυτοκίνητο που στρίβει όπως οι μηχανές, γέρνοντας!

Το Nissan Land Glider είναι το ιδανικό αυτοκίνητο πόλης. Θέσεις για δύο επιβάτες, ηλεκτροκίνητο για μηδενικές εκπομπές ρύπων και μικρό κόστος επαναφόρτισης. Οι μικρές του διαστάσεις, με πλάτος μόλις 1.1 μέτρα, βοηθούν στις ευκολότερες αστικές μετακινήσεις αλλά και στο παρκάρισμα. Αυτό όμως που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι ο τρόπος που στρίβει το concept της Ιαπωνικής εταιρίας.

Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί, το Nissan Land Glider γέρνει και οι 4 ρόδες έχουν την δυνατότητα να κινούνται ανεξάρτητα για να στρίβει το αυτοκίνητο με την ελάχιστη ακτίνα στροφής. Το “τιμόνι” του city car της Nissan είναι 2 joysticks που ελέγχουν ηλεκτρονικά τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί.

Το ντεμπούτο του θα το κάνει σε 2 εβδομάδες περίπου στην έκθεση του Τόκιο ενώ, αν τελικά βγει στην παραγωγή, θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικά χρόνια μιας και οι τεχνολογίες που φέρει είναι πολύ πρώιμες. Όπως και να χει όμως, το Nissan Land Glider είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό και δείχνει τον τρόπο που πρέπει να σκέφτονται όσοι σχεδιάζουν αυτοκίνητα πόλης..

Nissan Land Glider

Nissan Land Glider Concept

Nissan Land Glider Concept

Nissan Land Glider Concept

Nissan Land Glider Concept

Nissan Land Glider Concept

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ποιος ο λόγος το βίντεο να κρατάει 6 λεπτά περίπου σε διάρκεια? αφου δείχνει τα ίδια και τα ίδια. το τερατούργημα να κάνει στροφές, δεξιά-αριστερά. ουφ.

  • Τερατούργημα γιατί; Ίσα – ίσα νομίζω ότι αν δεν κυκλοφορήσει δείχνει την τάση όχι για χώρες όπως η Ελλάδα αλλά για την Ασία σίγουρα

 2. Αυτό είναι μια πολύ καλή ερώτηση για το.. τμήμα PR της Nissan.

  Τερατούργημα ξε-τερατούργημα, φαίνεται ότι δείχνει τον δρόμο στους υπόλοιπους κατασκευαστές μαζικής παραγωγής.

 3. Οταν βλεπω τετοια το μονο που σκεφτομαι ειναι να μπορουσα να το παρω μια βολτιτσα lol

 4. Αυτό που με απασχολεί είναι η ασφάλεια και το ωφέλιμο φορτίο. Θέλω να πω ότι 2 τέτοια οχήματα χωράνε σε μια λωρίδα κυκλοφορίας αλλά είναι μάλλον επικίνδυνο. Αν γεμίσουμε με τέτοια θα είναι χαζό να κυκλοφορούν στις ίδιες λωρίδες ή χαζό θα είναι αν δεν τις αλλάξουμε. Άρα επιπλέον έργα, ρύπανση κλπ.

  Το σημαντικότερο όμως είναι το ωφέλιμο φορτίο / ενέργεια. Με μεταφορά ενός ατόμο μόνο, μπορεί ο ο λόγος για 2 αυτοκίνητα που θα μεταφέρουν 2 άτομα να είναι χειρότερος από ένα πολύ σύγχρονο Smart ή κάτι αντίστοιχο.

  Όλα αυτά βέβαια μπορεί να είναι άκυρα γιατί τέτοια οχήματα δε θα δούμε ποτέ και είναι απλά το ενδιάμεσο στάδιο σε μεγάλες αλλαγές και μια νέα πλατφόρμα αυτοκίνησης, με αυτόματα οχήματα που καθοδηγούνται απο υπολογιστές κλπ.

  • Στέφανε το αυτοκίνητο είναι διθέσιο, μία θέση του οδηγού μπροστά και μία ακριβώς πίσω του.

   Δεν νομίζω ότι το θέμα είναι να κυκλοφορούν 2 Land Glider σε μία λωρίδα αλλά σκοπός είναι οι ευκολότερες αστικές μετακινήσεις, το ευκολότερο παρκάρισμα κτλ. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται το concept της Nissan και νομίζω, όπως γράφω και στο άρθρο, ότι δείχνει τον δρόμο και στους υπόλοιπους κατασκευαστές..

   • Χμμ.. δεν είδα αυτή την φωτογραφία στο κέντρο του άρθρου. Πιο πολύ 1+1 μου φαίνεται παρά διθέσιο αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία γιατί 2 άτομα μπορούν να μεταφερθούν ακόμα και ο πίσω είναι κάπως περιορισμένος.

 5. αντε και σε συσκευασια Qashqai να πουλήσει. λολ

 6. Ηλεκτρικό όχι ηλεκτρονικό. Εννοείται ότι αν είναι να παίρνει ρεύμα από την ΔΕΗ που το παράγει από άνθρακα μόνο τότε την πατήσαμε γιατί στην δαιδρομή υπάρχουν απώλειες κλπ. Μόνο από καθαρές πηγές ενέργειαςη τροφοδότηση του κινητήρα αλλιώς δεν έχει νόημα

 7. Εμένα πάντως ταινία επιστημονικής φαντασίας μου θυμίζει αυτό το αυτοκίνητο…

Top

Show Buttons
Hide Buttons