Η απάντηση της Nissan στο Mazda MX-5

by dkalo • On 11-05-2009 • AT 12:30 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Nissan Roadster

Ξέραμε ότι την επιτυχία του Mazda MX-5 την ζήλεψε η BMW και έχει ήδη στα σκαριά την δική της εκδοχή για το “προσιτό, πισωκίνητο και γρήγορο” Roadster με την Z2 που, λογικά, θα κάνει το ντεμπούτο της το 2011. Αυτό όμως που δεν ξέραμε είναι πως ακόμα μία εταιρία, η Nissan, θέλει μερίδιο από αυτή την πίτα.

Έτσι, ετοιμάζει κι αυτή με την σειρά της ένα προσιτό, πισωκίνητο και γρήγορο Roadster. Με κινητήρα turbo 1600 κυβικών και απόδοσης περίπου 200 ίππων, οι επιδόσεις του αυτοκινήτου θα είναι αρκετά καλύτερες από του Miata αφού θα επιταχύνει από στάση στα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 6.5 δευτερόλεπτα ενώ το κοντέρ του θα τερματίζει λίγο μετά τα 225 χιλιόμετρα την ώρα. Εντυπωσιακή είναι και η φημολογούμενη κατανάλωση του αντί-MX5 με μόλις 6.7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Σχεδιαστικά, όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία, είναι αρκετά πρωτοποριακό και ξεχωριστό. Το αυτοκίνητο είναι φανερά επηρεασμένο από τον μεγάλο αδερφό του, call me Nissan 370Z, αλλά και από το Concept Urge που παρουσιάστηκε το 2006 στην έκθεση του Detroit. Μπορεί τότε το Nissan Urge να έδειχνε ότι έρχεται από το μέλλον αλλά μάλλον το μέλλον ήρθε, μαζί με το νέο Roaster της Nissan..

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μου αρέσει πολύ η εμάνιση. Περισσότερο από το μέλλον μοιάζει παρά το σήμερα. Να δούμε τιμή βέβαια και υβριδική έκδοση, λέω εγώ τώρα.

  2. Λογικά η τιμή του θα είναι οριακά πάνω από 30Κ. Βέβαια, πρέπει να δούμε και το VW Bluesport για να δούμε που θα κινηθούν οι τιμές της κατηγορίας..

    • Δεν είναι υπερβολικά για αυτά που προσφέρει και με τόση τεχνολογία.

Top

Show Buttons
Hide Buttons