Nintendo Wii U, η νέα κονσόλα θέλει μαμά, μπαμπά και όλη την οικογένεια μαζί

by Stefanos Kofopoulos • On 07-06-2011 • AT 8:39 pm • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Nintendo Wii U, η νέα κονσόλα θέλει μαμά, μπαμπά και όλη την οικογένεια μαζί

Η Nintendo μόλις ανακοίνωσε κάτι απίστευτα μοναδικό και ανεπανάληπτο, όχι τόσο εξαιτίας της τεχνολογικής καινοτομίας όσο για την απήχηση που θα έχει η νέα κονσόλα. Το όνομα αυτής Nintendo Wii U με δυνατότητα για full HD γραφικά, επεξεργαστή και τεχνολογία από IBM supercomputer, συμβατότητα με όλους τους τίτλους του Nintendo Wii και ένα νέο μοναδικό χειριστήριο που εκτός των άλλων έχει οθόνη 6.2 ιντσών. Φανταστείτε ότι το χειριστήριο του Wii U είναι φορητή κονσόλα που δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα αλλά έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα περίμενε κάποιος: οθόνη, γυροσκόπιο, κάμερα, μικρόφωνο, accelerometer, ηχεία, 2 αναλογικά Pads και ένα σκασμό από άλλα κουμπιά A/B/X/Y/L/R/ZL/ZR.

Υπομονή γιατί ακόμα δεν φτάσαμε στο καλύτερο. Το μεγάλο νέο με το Nintendo Wii U είναι η δυνατότητα για απεικόνιση πληροφοριών στην οθόνη του χειριστηρίου ανεξάρτητα από την εικόνα που δείχνει η τηλεόραση. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, το Wii U θα μπορεί να συνδέεται με 4 χειριστήρια ταυτόχρονα αλλά και τα παλιά κλασσικά Wii Remote και Wii Remote Plus από τα 86.000.000 Wii που έχει πουλήσει η Nintendo μέχρι σήμερα.

Nintendo Wii U, η νέα κονσόλα θέλει μαμά, μπαμπά και όλη την οικογένεια μαζί

Πρακτικά αυτό σημαίνει κάτι απίστευτα μοναδικό και ανεπανάληπτο. Η Nintendo κατασκεύασε το πρώτο Wii ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον της μαμάς για να αγοράσει την κονσόλα στα πιτσιρίκια και τον εαυτό της. Με το Wii U η Nintendo πατάει πάνω στην βάση χρηστών που έχει δημιουργήσει το Wii μέσω της συμβατότητας των τίτλων παιχνιδιών και των αξεσουάρ ενώ ταυτόχρονα προσθέτει ακόμα περισσότερους παίχτες στα υπάρχοντα και νέα παιχνίδια.

Το χειριστήριο του Nintendo Wii U έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί ανεξάρτητα η συμπληρωματικά με ό,τι δείχνει η οθόνη της τηλεόρασης. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εικόνα μέσα από το αυτοκίνητο στην τηλεόραση και η εικόνα του πίσω καθρέφτη στο χειριστήριο του Wii U. Με την βοήθεια του γυροσκόπιο και του acceleropeter λίγο αριστερά και λίγο δεξιά ο χρήστης μπορεί να δει το game εντελώς διαφορετικά ενώ την ίδια στιγμή όλοι οι άλλοι θα βλέπουν αυτό που έχουν συνηθίσει στην τηλεόραση.

Η συμβατότητα με το Wii είναι τεράστιας σημασίας για αυτό ακριβώς τον λόγο. Νέο και παλιό hardware δουλεύουν μαζί απροβλημάτιστα για την δημιουργία μιας απόλυτα νέας εμπειρίας που βασίζεται σε γνώση και τακτική από το παρελθόν. Ένας χρήστης χρήστης χρησιμοποιεί το Wii U χειριστήριο και βλέπει στην οθόνη κάτι που οι άλλοι αγνοούν ενώ την ίδια ώρα οι υπόλοιποι παίχτες χρησιμοποιούν Wii motes στην οθόνη.

Δυστυχώς το Nintendo Wii U δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το 2012, οπότε μέχρι τότε υπομονή και εξάσκηση σε ένα εντελώς νέο και διαφορετικό game play.

Nintendo Wii U, η νέα κονσόλα θέλει μαμά, μπαμπά και όλη την οικογένεια μαζί

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η οθόνη είναι αφής;

  • Ναι, οθόνη αφής που χρησιμοποιεί stylus

 2. Είναι πραγματικά σπουδαίο!

 3. ΤιΤάνα με όλο το σεβασμό απο τη e3 μόνο το νέο wii σου τράβηξε το ενδιαφέρον;;έχει επαναστατικό χειρισμό δε λέω,επιτέλους γραφικά hd κι υποστήριξη τίτλων που απευθεινονται κι σε όχι casual gamers.αλλα μη μου πεις ότι το pspvita δε σου έκανε εντύπωση κι ειδικά όταν ανακοινώθηκε το Ιανουάριο.quad core processor,υποσυστημα γραφικών καλύτερο απο των smartphones,oled multitouch οθόνης κι αλλα πολλά καλουδια μόνο με 250 ευρώ η wifi edition!Sony fan δε είμαι αλλα ένα tech blog σαν το pestaola θα έπρεπε να έχει κι μια είδηση ακόμα και για games

 4. Για μια ακόμα φορά η Nintendo έβαλε τα γυαλιά σε όλους. Μακράν το καλύτερο νέο σε όλη την E3 σε αντίθεση με κάτι “παιχνιδάκια” για το Kinect ή ένα ακόμα PSP…

 5. Δεν έχετε βαρεθεί να κυνηγάτε specs? ΟΚ, καλό το τρελό γραφικό, είχε και τις εποχές που βασίλευε, αλλά πλέον το νόημα δεν είναι εκεί. Όταν οι άλλοι ψάχνανε πως τι επεξεργαστή να βάλουν στη κονσόλα, τι σκληρό(!) κτλ κτλ με όλα αυτά να αποτελούν σημαντικότατους παράγοντες για τη “δύναμη” της κονσόλας, η Nintendo σχεδίαζε το wiimote…

  Το pspvita, είναι πολύ καλό, αλλά ανήκει στην πρώτη κατηγορία (δες το post σου “quad core processor,υποσυστημα γραφικών καλύτερο απο των smartphones,oled multitouch οθόνης κι αλλα πολλά καλουδια μόνο με 250 ευρώ η wifi edition!”). Σε αντίθεση με το wiiu που δείχνει τουλάχιστον για την ώρα να ανήκει στην δεύτερη κατηγορία (δες το post του Τιτάνα “, όχι τόσο εξαιτίας της τεχνολογικής καινοτομίας όσο για την απήχηση που θα έχει η νέα κονσόλα.”)

  Ακόμα και γω αν κάνω λάθος, υπήρξε ένα σημείο που sony και ms πήραν χαμπάρι πως πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται κάτι πιο σημαντικό από το hardware που λέγεται gameplay! Και τσουπ, move + kinect. Και ξαφνικά όλοι αυτοί οι παπάδες περί “hardcore gaming” καλύπτονται με παιχνίδια τύπου Eye Pet, Start Party, Kinect Sports, Dance Central με την ms προχθές να το επιβεβαιώνει με το Dance Central 2!!!

  Τα specs είναι ωραία, είναι υπέροχα, καταπληκτικά, αλλά το gameplay είναι αυτό που τελικά (σήμερα) μετράει (πιο πολύ).

 6. Συμφωνώ με τη παραπάνω άποψη. Σήμερα πλέον μετράει σε καθοριστικό βαθμό το gameplay και το user experience. Όταν δε αρχίζουν και βγαίνουν παιχνίδια όπως το Ryse (http://www.youtube.com/watch?v=0-qq34jCGMw&feature=player_embedded) από Crytek και άλλα παρόμοια, τότε θα τύχει και ευρύτερης αποδοχής η άποψη αυτή πιστεύω.

  Δε νομίζω να νοιάζει το χρήστη αν ο επεξεργαστής είναι 1 GHz ή 1.2 GHz αν το user experience παραμένει ίδιο.

Top

Show Buttons
Hide Buttons