Νίκος Πασσαλής: Distributed network με XO laptop

by Stefanos Kofopoulos • On 30-09-2008 • AT 11:56 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

nikos passalis distributed network olpc xo laptop

Ο πιτσιρικάς κατάφερε να κερδίσει το πρώτο ειδικό βραβείο ΕIROForum “στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων στην Κοπεγχάγη” και να αποδείξει ότι το OLPC project μπορεί να παίξει σε distributed network. Ο Νίκος Πασσαλής σκέφτηκε ότι αν το project προχωρήσει κανονικά και εκατομμύρια XO laptops μοιραστούν ανα τον κόσμο, αθροιστικά η υπολογιστή ισχύς είναι σημαντική. Χρησιμοποιεί virtual partitions στην RAM, buffering, έλεγχος της θερμοκρασίας και άλλες τεχνικές ώστε να ελαχιστοποιήσει το φόρτο στο μηχάνημα ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί τεχνικές που διορθώνουν αυτόματα τυχόν προβλήματα.

Φυσικά το OLPC διευκολύνει ιδιαίτερα ένα distributed δίκτυο γιατί είναι φτιαγμένο να λειτουργεί mesh network αλλά ταυτόχρονα καθιστά την επίλυση των προβλημάτων παροχής ενέργειας προτεραιότητα. Σημασία έχει ότι ο Πασσαλής απέδειξε πως φαντασία, κώδικας, δουλειά και hardware σαν το XO laptop μπορούν να λειτουργήσουν μαζί σε ένα distributed network περιβάλλον. Kudos to the kid!

Πολλές φωτογραφίες του OLPC XO laptop υπάρχουν εδώ. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερο για τον Νίκο και πως τα κατάφερε αξίζει να διαβάσετε την συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο στο Νίκο… :)

    υ.γ. Στο 76% που βλέπουν Λάκη ε;;; :)

  2. Τιτάνα λιγο περισσότερη ανάλυση και εξηγησεις θα μπορουσες να δωσεις γιατι δεν καταλαβα τι ακριβώς πετυχε το παληκαρι. Εκανε τοσα πραγματα αλλα που καταληγουμε; Και καλα που εγω ξερω δεκα πραγματα απο υπολογιστες, αν το διαβασει το ποστ σου μια γυναικα ή ενας μη γνωριζων γενικα τι θα καταλαβει; Μπραβο στο παλικαρι.

  3. Ντίνος, εσύ που ξέρεις 10 πράγματα από υπολογιστές θα είδες την πρόταση με το link που έλεγε “Αν θέλετε να μάθετε περισσότερο για τον Νίκο και πως τα κατάφερε αξίζει να διαβάσετε την συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο.” Μια γυναίκα ή ένας μη γνωρίζων έχει να διαβάσει περίπου 6950 άλλα άρθρα εδώ στο pestaola.gr ή αλλού.

Top

Show Buttons
Hide Buttons