Η Nikon συμφωνεί με την Microsoft για πατέντες Android

by Stefanos Kofopoulos • On 22-02-2013 • AT 4:12 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Τεχνολογία

Η Nikon συμφωνεί με την Microsoft για πατέντες Android

Μία ακόμα νίκη για την Microsoft στον αγώνα για τις πατέντες του Android. Η Nikon αποτελεί πλέον ακόμα μια εταιρεία που συμφώνησε με όσα είχε να προτείνει η Microsoft σε ό,τι αφορά τις πατέντες του Android σε κάμερες Nikon, όπως η Nikon Coolpix S800c.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft συμφωνεί με εταιρείες για πατέντες που αφορούν το Android. Πριν από την Nikon έχουν προηγηθεί μεγάλα ονόματα όπως Amazon, HTC, LG, Samsung κλπ. Η Nikon δεν κατασκευάζει smartphones ακόμα αλλά παρουσίασε την Nikon Coolpix S800c, φωτογραφική μηχανή με Android που λειτουργεί όπως ένα κινητό αλλά έχει σχήμα και φακό φωτογραφικής.

Οι λεπτομέρειες για την συμφωνία μεταξύ Nikon και Microsoft δεν έγιναν γνωστές. Η δήλωση που έγινε αναφέρεται γενικά και αόριστα σε κάτι σαν: “provides broad coverage under Microsoft’s patent portfolio for certain Nikon cameras running the Android platform”.

ΔΕΣ: Την νέα φωτογραφική Samsung Galaxy S με λειτουργικό Android και αισθητήρα 16 megapixel

Γιατί είναι σημαντική η είδηση; Γιατί η Microsoft συνεχίζει σταθερά να συγκεντρώνει κατασκευαστές διαφόρων τύπων ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιούν το Android, κάτω από την ομπρέλα των πατεντών που κατέχει. Δεν ξέρουμε αν όλες οι συμφωνίες είναι ίδιες ή όχι, ούτε τι ισχύ έχουν. Το σίγουρο είναι ότι η Microsoft μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει γνώμη για το πόσο χρεώνει και τι ζητάει για κάθε πατέντα σχετική με το Android.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons