Η Nikon ξαναρχίζει την παραγωγή DSLR

by Stefanos Kofopoulos • On 05-12-2011 • AT 8:59 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Nikon ξαναρχίζει την παραγωγή DSLR

Η τρομακτική θεομηνία που έπληξε την Ταϊλάνδη και κατέστρεψε πάρα πολλές εργοστασιακές μονάδες μεγάλων εταιρειών, δεν άφησε αλώβητη και τη Nikon, τη μεγαλύτερη μαζί με την Canon, κατασκευάστρια εταιρεία μηχανών DSLR.

Οι θύελλες της εποχής των μουσώνων, σάρωσαν την χώρα και μαζί της τα δύο μεγάλα εργοστάσια της Nikon όπου φτιάχνονται οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές τύπου Nikon DSLR. Μπορεί κάποια high-end μοντέλα μηχανών να συνεχίζουν να φτιάχνονται στην Ιαπωνία, όμως και εκεί οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές εξαιτίας του μεγάλου σεισμού της 11ης Μαρτίου.

Η Nikon σήμερα ανακοινώνει ότι επαναφέρει σε λειτουργία τα εργοστάσιά της, αφού πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες άντλησης του νερού που είχε πλημμυρίσει τους χώρους. Οι αλυσίδες παραγωγής ξεκίνησαν στις 30 Νοεμβρίου να βγάζουν προϊόντα και οι πρώτες παραγγελίες άρχισαν να εκτελούνται. Πάντως το επίπεδο παραγωγικότητας δεν θα φτάσει το 100% πριν τις αρχές του Μάρτη.

Όλη αυτή η ιστορία είχε υψηλό αντίτιμο για τη Nikon, καθώς της κόστισε περίπου 625 εκατομμύρια ευρώ. Το θέμα δεν είναι μόνο ότι η παραγωγή τελμάτωσε, αλλά και ότι το σχεδιαζόμενο roadmap της εταιρείας για τα επερχόμενα καινούρια μοντέλα δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τηρηθεί. Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει ο χορός της φημολογίας αναφορικά με τα καινούρια μοντέλα Nikon Nikon D800 και D4, που υποτίθεται ότι θα εμφανίζονταν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012, αλλά αυτά τα χρονικά όρια είναι πολύ πιθανόν ότι θα μετακινηθούν προς τα πίσω.

[via]

 

Ενημέρωση: Το
άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.

Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε
και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons