Nikon D5200, έξυπνη DSLR με 24 megapixel και 39 σημεία AF

by Stefanos Kofopoulos • On 13-11-2012 • AT 8:19 pm • 14 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Nikon D5200, μικρή και δυνατή με 24 megapixel και 39 σημεία AF

Η νέα Nikon D5200 έφτασε και στην Ελλάδα, “μικρή” και μαζεμένε σε σύγκριση με το μεγαλύτερο αδερφάκι την D7000, καταφέρνει να εντυπωσιάσει με 24 megapixel του αισθητήρα και νέα χαρακτηριστικά από ακριβότερες κάμερες.

Η D5200 δεν έρχεται να αντικαταστήσει παλιότερα DSLR μοντέλα αλλά να συμπληρώσει ένα κενό βελτιώνοντας χαρακτηριστικά και επιδόσεις με τον αέρα της μεσαίας κατηγορίας. Έτσι ο αισθητήρας είναι CMOS 24.1 megapixel με ρυθμίσεις ISO 100 – 6400 που όμως φτάνουν και την τιμή ISO 25600 χρησιμοποιώντας Hi2 mode. Τα ηλεκτρονικά υποστηρίζουν αυτόματη εστίαση 39 σημείων, χαρακτηριστικό που προέρχεται από την ακριβότερη D7000.

Ο αισθητήρας μέτρησης RGB 2.016 pixel θα προσφέρει καλύτερη ισορροπία λευκού στην αυτόματη ρύθμιση ενώ ο Expeed 3 αναλαμβάνει το βάρος της συλλογής δεδομένων και προβολής στην οθόνη 3 ιντσών. Για όσους βιάζονται και δεν θέλουν να χάσουν την τέλεια στιγμή υπάρχει δυνατότητα για burst mode στα 5fps και βίντεο ποιότητας 1080i στα 60fps. Στο βίντεο σημαντικό ρόλο παίζουν τα στερεοφωνικά μικρόφωνα πίσω από το φλας αλλά και η δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικού μικροφώνου.

Nikon D5200, μικρή και δυνατή με 24 megapixel και 39 σημεία AF

Nikon D5200 βασικα χαρακτηριστικα

Βασικές δυνατότητες

– Φορμά DX, αισθητήρας εικόνας CMOS 24,1 megapixel με EXPEED 3 για εξαιρετική ποιότητα
– Οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας: Δείτε τον κόσμο από μια μοναδική οπτική γωνία με την οθόνη υψηλής ανάλυσης, μεταβλητής γωνίας, 7,5 cm (3,0 ιντσών), 921.000 κουκκίδων
– Συμβατή με ασύρματο προσαρμογέα για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές WU-1a που επιτρέπει μετάδοση εικόνων από τη φωτογραφική μηχανή σε έξυπνες συσκευές Apple ή Android και απομακρυσμένη λήψη με προαιρετικό αντάπτορα
– Υψηλή ευαισθησία ISO (100-6400) επεκτάσιμη σε 25600: Διατηρεί τις λεπτομέρειες με χαμηλά επίπεδα θορύβου σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
– Σύστημα αυτόματης εστίασης 39 σημείων υψηλής ευκρίνειας με εννέα αισθητήρες διασταύρωσης (cross-type) στο κέντρο. Παρέχει αυτόματη εστίαση γρήγορα και με ακρίβεια σε ολόκληρο το κάδρο
– Αισθητήρας μέτρησης RGB 2.016 pixel παρέχει ακριβή μέτρηση για ακριβή έκθεση, αλλά και ακριβή δεδομένα για το σύστημα αναγνώρισης σκηνής της φωτογραφικής μηχανής.
– Σύστημα αναγνώρισης σκηνής βελτιστοποιεί την έκθεση, την αυτόματη εστίαση και την ισορροπία λευκού αμέσως πριν από την απελευθέρωση του κλείστρου.
– Συνεχείς λήψεις με ταχύτητα 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) για μην χάνετε τα θέματα που κινούνται γρήγορα
HDR (υψηλό δυναμικό εύρος): Προσφέρει λεπτομερείς λήψεις σκηνών υψηλής αντίθεσης συνδυάζοντας δύο λήψεις με μία απελευθέρωση του κλείστρου
– Ενεργό D-Lighting: Διατηρεί τις λεπτομέρειες στα τονισμένα σημεία και τις σκιές για φωτογραφίες με σωστή ισορροπία, ακόμα και όταν το θέμα κινείται
– D-Movie: Video Full HD (1080p) με εγγραφή έως και 60i/50i και ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο
Λειτουργίες AF D-Movie: Η αυτόματη εστίαση ζωντανής προβολής λειτουργεί κατά τη λήψη video, διατηρώντας τα θέματα σε ευκρινή εστίαση
– Ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο για βελτιωμένη ποιότητα ήχου
– Εξελιγμένο γραφικό περιβάλλον εργασίας (GUI) νέας γενιάς
– 16 λειτουργίες σκηνής: Προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων ελέγχου φωτογραφιών και του ενεργού D-Lighting, για βέλτιστα αποτελέσματα.
– Λειτουργία εφέ – επτά εφέ, συμπεριλαμβανομένου του επιλεκτικού χρώματος και του εφέ μινιατούρας, που μπορούν να εφαρμοστούν πριν από τη λήψη, για δημιουργικότερα video και φωτογραφίες
– Συμβατή με ασύρματο απομακρυσμένο πομποδέκτη WR-R10 και ασύρματο απομακρυσμένο πομπό WR-T10 για να μπορείτε να ελέγχετε βασικές δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής από μακριά
– Συμβατή με GPS: Καταγράφει την ακριβή θέση της φωτογραφικής μηχανής κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας χρησιμοποιώντας την προαιρετική μονάδα GP-1
– Διαθέσιμη σε τρία χρώματα: μαύρο, κόκκινο και μπρονζέ
– Ελαφρύ σώμα (505 g) με έξυπνη σχεδίαση και κορυφαία εργονομία

Ακολουθεί και το press release για όσους θέλουν τα yada yda λογάκια.

Η Nikon παρουσιάζει τη Nikon D5200, τη νέα D-SLR φωτογραφική μηχανή μέσου εύρους της σειράς με φορμά DX και ανάλυση 24,1 megapixel, σχεδιασμένη για να απελευθερώσει τον δημιουργικό σας εαυτό. Είτε θέλετε να τραβήξετε όμορφες φωτογραφίες είτε εξαιρετικά video Full HD, αυτή η φωτογραφική μηχανή σάς προσφέρει κορυφαία ελευθερία έκφρασης, επιτρέποντάς σας να αποτυπώσετε τη δική σας μοναδική οπτική του κόσμου.

Η Marina Gurevich, Διευθύντρια Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: «Η πρωτοποριακή Nikon D5200 είναι ιδανική για τους παθιασμένους λάτρεις της φωτογραφίας οι οποίοι θέλουν να πειραματιστούν με τις εξαιρετικές δυνατότητες αυτής της φωτογραφικής μηχανής. Η εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας και video, σε συνδυασμό με την ευέλικτη οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας, επιτρέπει στους χρήστες να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους».

Εντυπωσιακη ποιοτητα εικονας

Αποτελώντας την τρίτη φωτογραφική μηχανή της σειράς, μετά τις D5000 και D5100, η Nikon D5200 πραγματοποιεί ένα τεράστιο άλμα στον τομέα της ποιότητας εικόνας. Εκτός από τον αισθητήρα CMOS με φορμά DX και ανάλυση 24,1 megapixel για εξαιρετικά λεπτομερείς φωτογραφίες, ο νέος επεξεργαστής εικόνας EXPEED 3 εξασφαλίζει χειρισμούς υψηλής ταχύτητας, καθώς και άρτια, πλούσια αναπαραγωγή χρωμάτων και ενισχυμένη εγγραφή video. Η υψηλή ευαισθησία ISO (100-6400, επεκτάσιμη σε 25600) εξασφαλίζει εκπληκτικές λήψεις στο σκοτάδι ή σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό, καθώς και καθαρές εικόνες γρήγορα κινούμενων θεμάτων.

Η Nikon D5200 ενσωματώνει ένα σύστημα AF, τον αισθητήρα μέτρησης και την αναγνώριση σκηνής όπως η σειρά Nikon D7000, στοιχεία που προσφέρουν σε αυτή τη φωτογραφική μηχανή ένα νέο επίπεδο απόδοσης και ιδιαίτερα βελτιωμένη ποιότητα εικόνας. Η κορυφαία ακρίβεια του συστήματος AF 39 σημείων και οι εννέα αισθητήρες διασταύρωσης (cross-type) προσφέρουν φωτογραφίες εκπληκτικής ευκρίνειας με ακριβή εστίαση στο θέμα που επιλέγετε. Παράλληλα, ο αισθητήρας μέτρησης RGB 2.016 pixel εξασφαλίζει ακριβή δεδομένα για το σύστημα αναγνώρισης σκηνής της φωτογραφικής μηχανής, ώστε να βελτιστοποιεί την έκθεση, την αυτόματη εστίαση και την ισορροπία λευκού αμέσως πριν από την απελευθέρωση του κλείστρου.

Δημιουργικές φωτογραφίες από οποιαδήποτε οπτική γωνία

Η ευέλικτη οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας 7,5 cm (3 ιντσών) της Nikon D5200 προσφέρει απόλυτη ελευθερία και ευελιξία για όμορφες λήψεις φωτογραφιών και video από οποιαδήποτε θέση. Μπορείτε να διπλώσετε, να δώσετε κλίση ή να στρέψετε την περιστρεφόμενη οθόνη για να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας σε κάθε γωνία λήψης. Επιπλέον, η Nikon D5200 είναι μια ελαφριά φωτογραφική μηχανή, πολύ έξυπνα σχεδιασμένη, με ευκρινή μενού και εξαιρετική εργονομία, για ευχάριστο χειρισμό και απολαυστικές λήψεις.

Ασύρματη σύνδεση για να μοιράζεστε τις δημιουργίες σας

Η ασύρματη μεταφορά εικόνων από τη φωτογραφική μηχανή σε έξυπνες συσκευές Apple™ ή Android™ είναι δυνατή χάρη στον προαιρετικό ασύρματο προσαρμογέα για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές WU-1a. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μοιράζεστε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες με φίλους χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και να λαμβάνετε αμέσως τα σχόλιά τους. Μπορείτε ακόμη και να χειρίζεστε τη φωτογραφική μηχανή απομακρυσμένα από την έξυπνη συσκευή σας, ώστε να τραβάτε όμορφες φωτογραφίες χωρίς να αναστατώνετε τα θέματά σας.

Video HD που ξεχωρίζουν

Κάντε εύκολη εναλλαγή ανάμεσα σε λήψη φωτογραφιών και video Full HD με εγγραφή έως και 60i/50i με το πάτημα ενός κουμπιού. Η δυνατότητα παρακολούθησης κινούμενου θέματος σε τρεις διαστάσεις, με διαρκή λειτουργία AF (AF-F) εξασφαλίζει εστίαση των κινούμενων θεμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της λήψης. Επιπλέον, η δυνατότητα επεξεργασίας των video με τη λειτουργία που διαθέτει η ίδια η φωτογραφική μηχανή σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο σας βοηθούν να δημιουργήσετε video για τα οποία θα νοιώθετε περήφανοι.

Εμπνευσμένα εφέ και λειτουργίες σκηνής

Γίνετε ακόμα πιο δημιουργικοί χάρη στη λειτουργία επτά ειδικών εφέ της Nikon D5200. Επιλεκτικό χρώμα, εφέ μινιατούρας, υψηλή και χαμηλή φωτεινότητα, σιλουέτα, έγχρωμο σκίτσο και νυχτερινή λήψη είναι εφέ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πραγματικό χρόνο σε εικόνες και video μέσω της ζωντανής προβολής, έτσι ώστε να μπορείτε να βλέπετε το τελικό αποτέλεσμα της δημιουργίας σας πριν από τη λήψη. Επιπλέον, το HDR (υψηλό δυναμικό εύρος) που διαθέτει η φωτογραφική μηχανή και το D-lighting αποτυπώνουν λεπτομερείς εικόνες σκηνών υψηλής αντίθεσης, αυξάνοντας τις δημιουργικές επιλογές σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξτε μέσα από 16 διαφορετικές λειτουργίες σκηνής, οι οποίες βελτιστοποιούν τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής, όπως την ταχύτητα κλείστρου, την ευαισθησία ISO και το διάφραγμα, ανάλογα με τις συνθήκες της λήψης σας. Εξαιρετικές δυνατότητες που προσφέρονται τόσο για γρήγορες λήψεις όσο και για όσους εξακολουθούν να μαθαίνουν τα μυστικά της φωτογράφισης με D-SLR μηχανές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολλά μπράβο Τιτάνα που έχεις αρχίσει να βάζεις και παρουσιάσεις φωτογραφικών μηχανών.

 2. Skywalker που την είδες τη παρουσίαση; Σαν copy-past από το κουτί της μηχανής είναι το κείμενο.

  • Μάλλον μπερδεύεις την παρουσίαση / ανακοίνωση του προϊόντος με το review και την δοκιμή.

   • Οπότε εσύ είσαι ευχαριστημένος με αυτό που σέρβιρες εφόσον πρόκειται για παρουσίαση. Ίσως να έπρεπε να προσέξω περισσότερο για να διαλέξω πιο κατάλληλες λέξεις, απλά εκείνη την ώρα παρασύρθηκα από την μετριότητα της παρουσίασης του κειμένου και ήθελα να το θίξω κάπως. Το ίδιο κείμενο σε άλλα sites είναι κλάσεις καλύτερα δουλεμένο, πιο well-formated, όχι σαν να διαβάζουμε από το notepad. Δείχνει και μεγαλύτερο σεβασμό στους page visitors.

   • Προφανώς δεν κατάλαβες ότι εγώ δεν έκανα copy&paste το press release αλλά αντέγραψα μόνο τα specs και μάλιστα μόνο όσο έκρινα ότι ενδιαφέρουν άμεσα τον αναγνώστη. Έβαλα το press release από κάτω για να δεις τι είναι πραγματικά γραμμένο ως άρθρο και τι είναι copy&paste στα άλλα sites που αναφέρεις.

 3. Και θα τρέξουν τα πρόβατα να πάρουν 24Mp για να τραβάνε με τον 18-55 φακό και να εκτυπώνουν φωτό 10×15εκ….

  Ας προσέξουν οι κάτοχη Nikon με CCD αισθητήρα καθώς ο CMOS έχει τελείως διαφορετικά χρώμματα και θέλει αρκετή ρύθμιση και ίσως τράβηγμα raw και επεξεργασία στο σπίτι για να πετύχεις το χρωματικό αποτέλεσμα που έχεις συνηθήσει.

  Τουλάχιστον θα πέσουν οι τιμές στα παλαιτότερα μοντέλα που είναι ντεμοντέ καθώς έχουν “μόνο” 10-16Mp.

  Λογικά θα περιμένουμε και νέους φακούς για να την παλεύουν με τα 24Mp.

  • Ε ναι θα έρθουν και νέοι φακοί αλλά το σημαντικότερο είναι αυτό που λες, που χρησιμοποιούμε τις φωτογραφίες πλέον. Για μένα οι DSLR έχουν το πλεονέκτημα ότι ο “απλός χρήσης”, αυτός που δεν θέλει να χρησιμοποιήσει και να ασχοληθεί με ρυθμίσεις, μπορεί να βγάλει εξαιρετικές φωτογραφίες στο αυτόματο. Αν ασχοληθεί ένα κλικ παραπάνω με την αγορά φακού μπορεί να δημιουργεί μικρά θαύματα.

   Τα megapixel δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο σε αυτό το επίπεδο όσο τα 39 point AF που έχει η D5200 μαζί με αλλαγές στο μενού για την διαχείριση της. Δυστυχώς σε αυτό οι DSRL έχουν μείνει πίσω και δεν έχουν μάθει από τις point and shoot φωτογραφικές με γρήγορο και απλό UI.

 4. τα megapixels δεν με ενδιαφέρουν καθόλου απο την στιγμή που είμαι fun του RAW, αλλα μου αρέσει που επιτέλους το παιχνίδι στις dslr άναψε για τα καλά, γιατί τα τελευταία χρόνια είχαμε μείνει κάπως στάσιμοι, άντε να βγάλει και την 70D η Canon που θα είναι το θηρίο στις cropframe να δούμε τι θα αγοράσουμε τελικά.. και κάποιος που θα δώσει τόσα λεφτά για την D5200 αποκλείεται να μην ξέρει κάποια βασικά, μιλάμε για μια φωτογραφική semi-pro, και η D3200 της Nikon ειναι καλή για τους ερασιτέχνες και “νεούδια” στις dslr, και βγάζει ωραίες φωτογραφίες σε προσιτές τιμές

 5. Νομίζω ότι είναι εξαιρετική ευκαιρία για να αγοράσει κανείς την D5100 η οποία πωλείται στα μισά χρήματα.
  Το νέο μοντέλο, με τη διαφορά των πραγματικά πολύ περισσότερων Mpixels και των σημείων εστίασης δεν φέρνει ουσιαστικά κάτι νέο στην ποιότητα του αισθητήρα. Αντίθετα τα περισσότερα Mpixels απαιτούν καλύτερο έλεγχο από τον επεξεργαστή.
  Να δούμε βέβαια και τα πρώτα reviews από τα ειδικά site.

  • Τί μηχανή έχεις;

 6. παιδια να κανω μια ερωτηση , για ερασιτεχνη φωτογραφο , ποια θα προτιμουσατε την nikon d5100 φακο 18-105 η τηνnikon d5200 18-55 ??

  • Την φθηνότερη από τις δύο.

 7. Πιθανότατα πρόκειτε για μια από τις μεγαλύτερες πατάτες-αρπαχτές της nikon. Με τα ίδια λεφτά(+100 το πολυ) παίρνει κανείς φωτογραφικές ανώτερης κατηγορίας που εχουν βγει πριν 1-2 χρόνια.

  Προσωπικά πιστεύω (ίσως και να κανω λάθος) πως τα megapixel σε τετοιο επίπεδο δεν παίζουν απολύτως κανένα ρόλο. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της επίσης δεν δικαιολογουν την τιμή της…
  Εγώ θα πρότεινα αν θέλει κάποιος να ξεκινήσει να ασχολείται να πάρει μια entry/semi-pro (σε nikon την d5100 ή d5000) και 1-2 φακούς που προσωπικά τους θεωρώ ίσως και πιο σημαντικούς απο το σώμα της μηχανής (πιο φθηνά θα του έρθει).

  Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί πιο σοβαρά τότε μιλάμε για άλλα μοντέλα/ποσα.

  @Migla δαγκωτό το 1ο

 8. Εχω μπερδευτεί γιατι δεν ξερω πολλα μου αρέσει σαν μηχανή αλλα κοιτάζω και την d3200 που είναι πιο κάτω σε χρήματα και μάλλον καλύτερη για καποιον πού ειναι πρωτάρης .. πια η γνώμη σας

Top

Show Buttons
Hide Buttons