Nikon Coolpix A, 16.2 megapixel με επεξεργαστή Expeed 2 από DSLR

by Stefanos Kofopoulos • On 20-05-2013 • AT 3:19 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Nikon Coolpix A, 16.2 megapixel με επεξεργαστή Expeed 2 από DSLR

Η Nikon Coolpix A φωνάζει ότι δεν είναι μικρή ούτε point-and-shoot παρά το μέγεθος της. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση αφού η Nikon κατάφερε να δημιουργήσει μια μικρή φωτογραφική που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου με χαρακτηριστικά DSLR. Φαίνεται και στην τιμή άλλωστε.

Η επαγγελματικη επιλογη για φωτογραφικη μηχανη μικρου μεγεθους (point-and-shoot)

Το μικρό σώμα της Coolpix A δεν προδίδει τις αρετές. Σε ξεγελάει και νομίζεις ότι πρόκειται για ακόμα μια point-and-shoot αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Η Nikon έχει κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει το μέγεθος της κάμερας μικρό αλλά να προσθέσει ό,τι μπορεί σε δυνατότητα και χαρακτηριστικά από την μεγαλύτερη κατηγορία DSLR. Δεν έχει τα 20 megapixel της Coolpix S3500 γιατί παίζει σε άλλη κατηγορία.

Αυτό σημαίνει αισθητήρα CMOS με DX-format όπως στις μεγαλύτερες DSLR και επεξεργαστή Expeed 2 για την ανάλυση και αποθήκευση των φωτογραφιών και βίντεο. Μαζί έρχεται και η νέα δυνατότητα για χειροκίνητη εστίαση με τον νέο ευρυγώνιο φακό NIKKOR με σταθερή εστιακή απόσταση 18.5mm f/2.8 με ειδική επίστρωση anti-glare στον αισθητήρα. Επειδή ακριβώς έχει αυτό τον αισθητήρα και φακό, η Nikon έχει εξοπλίσει την Coolpix A με 19 διαφορτικά mode για φωτοραφία: Autumn colors, Beach/Snow, Blossom, Candlelight, Children, Close Up, Dusk/Dawn, Food, Landscape, Night ,Landscape, Night Portrait, Party/Indoor, Pet Portrait, Portrait, Silhouette, Sports, Sunset, High Key, Low Key.

Για να δείξει πόσο μικρο-μέγαλη είναι, η Coolpix A μπορεί να χρησιμοποιήσει και να συνεργαστεί πολλά από τα αξεσουάρ των μεγαλύτερων και ακριβότερων Nikon. Αυτό σημαίνει module για WiFi για επικοινωνία με iPhone, iPad, Android, GPS, τηλεχειριστήριο, οπτικό σκόπευτρο κλπ. Ιδανικό για τους επαγγελματίες φωτογράφους που θέλουν να έχουν πάντα μια “μικρή” φωτογραφική για κάθε περίπτωση. Τώρα αυτή η “μικρή” Coolpix A μπορεί να δεχτεί τα αξεσουάρ των μεγαλύτερων Nikon.

Τόση τεχνολογία σε μια μικρή κάμερα κοστίζει, για αυτό η Coolpix A έχει τιμή 1100 δολάρια στην Αμερική.

Nikon COOLPIX A βασικα χαρακτηριστικά

Αισθητήρας CMOS DX 16.2 megapixel
Φακός NIKKOR 18.5mm f/2.8 ανίστοιχος με 28mm
ISO 100-6400
Οθόνη 3 ιντσών
Full HD 1080p video
Αρχεία 14bit Raw
Σκηνές:

Nikon Coolpix A, 16.2 megapixel με επεξεργαστή Expeed 2 από DSLR

Ιδανική για τους λάτρεις της φωτογραφίας, η COOLPIX A των 16,2 megapixel αποτελεί τη μικρότερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο που διαθέτει αισθητήρα με φορμά DX και μπορεί να ανταποκριθεί με ευκολία σε απαιτητικές συνθήκες λήψης. Αποσκοπώντας στην υψηλή ανάλυση και την υψηλή ευκρίνεια ολόκληρης της εικόνας, η Coolpix A υιοθετεί έναν αισθητήρα που δεν ενσωματώνει οπτικό χαμηλοπερατό φίλτρο. Το αποτέλεσμα είναι ένα οπτικό σύστημα που αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική του φακού NIKKOR υψηλής ευκρίνειας και την ανάλυση του αισθητήρα με φορμά DX. Με το μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 2, ο οποίος χρησιμοποιείται επίσης σε μοντέλα DSLR.

Κατά τη λήψη φωτογραφιών υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή κατά την αποτύπωση θεμάτων που κινούνται γρήγορα, μια υψηλή ευαισθησία ISO (100-6400, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι 25600) εξασφαλίζει εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες με ελάχιστο θόρυβο. Όταν θέλετε να ελέγξετε την ποιότητα του φωτός, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις έξι διαφορετικές ρυθμίσεις Ενεργού D-lighting της φωτογραφικής μηχανής, να προσαρτήσετε μια συμβατή εξωτερική μονάδα φλας Speedlight ή να χρησιμοποιήσετε το δακτύλιο προσαρμογής UR-E24, ώστε να δημιουργήσετε διάφορα εφέ προσαρτώντας φίλτρα φακού (46 mm) ή ένα σκίαστρο φακού (HN-CP18) για να μειώσετε το φως του περιβάλλοντος.

Υπό όποιες συνθήκες φωτισμού κι αν φωτογραφίζετε, η προηγμένη τεχνολογία φακού της Nikon εξασφαλίζει εξαιρετική ακρίβεια, καταπληκτική ανάλυση και υψηλή αντίθεση. Ο ευρυγώνιος φακός NIKKOR με σταθερή εστιακή απόσταση 18,5 mm f/2,8 (ισοδύναμο με 28 mm) παρέχει εκπληκτική ευκρίνεια σε όλο το εύρος του διαφράγματος και όλες οι οπτικές αποκλίσεις (π.χ. φαινόμενα σφαιρικής απόκλισης και κόμης) ελαχιστοποιούνται χωρίς να απαιτείται ψηφιακή αντιστάθμιση. Το στρογγυλό διάφραγμα ίριδας επτά λεπίδων μειώνει το φως όπου είναι απαραίτητο και θαμπώνει όμορφα και φυσικά το φόντο.

Αξεσουαρ και επιπλεον δυνατοτητες για καλυτερες φωτογραφιες

Συμβατότητα με WiF μέσω ενός προαιρετικού εξαρτήματος WiFi (WU-1a)

Εγγραφή video full HD (1080p): στα 30, 25 ή 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) και με στερεοφωνικό ήχο, μέσω ενός ενσωματωμένου στερεοφωνικού μικροφώνου.

Περιβάλλον εργασίας χρήστη (GUI) με γραφικά που προέρχονται από τη σειρά DSLR της Nikon.

Συνεχείς λήψεις στα 4 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) (έως 26 καρέ). Φωτογραφίστε δράση γρήγορης κίνησης στα 4 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Προαιρετικό εξωτερικό οπτικό σκόπευτρο για εκείνους που προτιμούν ένα παραδοσιακό σκόπευτρο, αυτό το προαιρετικό εξάρτημα (DF-CP1) προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή αντί της οθόνης LCD. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το «θερμό πέδιλο», για να προσαρτήσετε μια πιο ισχυρή εξωτερική μονάδα φλας Speedlight.

Συμβατή με προαιρετικό GPS (GPS-1) που επιτρέπει να καταγράφετε την ακριβή τοποθεσία (γεωγραφικό πλάτος και μήκος) των φωτογραφιών με τη μορφή «geotag».

Συμβατή με κάρτες SD: αυξήστε τη χωρητικότητα του χώρου αποθήκευσης χρησιμοποιώντας κάρτες SD (συμβατή με SDHC, SDXC και UHS-I), για να αποθηκεύετε φωτογραφίες και video.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΧΩ ΤΗ CANON S90 KAI ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ, ΤΗ ΘΕΩΡΟ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝΕ.

Top

Show Buttons
Hide Buttons