Το Google την πάτησε με το Nexus One

by Stefanos Kofopoulos • On 17-05-2010 • AT 11:38 am • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Google Nexus One

Είναι δύσκολο να είσαι το Google και να παραδέχεσαι ότι τα σχέδια για πωλήσεις του Nexus One δεν πήγαν καλά. Η προσπάθεια του Google να ξεφύγει από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και να προσφέρει στους χρήστες ένα ξεκλείδωτο smartphone που δεν χρειάζεται συμβόλαιο και περιορισμούς απέτυχε οικτρά. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, οι Αμερικανοί προτιμούν να αγοράζουν κινητά με συμβόλαιο αντί να πληρώνουν την αξία της συσκευής και να είναι ελεύθεροι να μεταφερθούν από εταιρεία σε εταιρεία χωρίς τον κίνδυνο πληρωμής προστίμου όπως συνήθως συμβαίνει αν διακοπεί το συμβόλαιο που στην Αμερική συνηθίζεται να φτάνει και τους 24 μήνες για ακριβά κινητά και high end όπως το Nexus One. Το Google αναφέρει επίσης ότι οι Αμερικανοί μάλλον θέλουν να βλέπουν από κοντά και να πιάνουν τα κινητά πριν τα αγοράσουν, κάτι που προς το παρόν τουλάχιστον δεν γίνεται μέσα από το web, το μοναδικό σημείο πώλησης του Nexus One μέχρι σήμερα.

Το σημαντικό στοιχείο βέβαια είναι η ήττα του Google απέναντι στις εταιρείες κινητής τηλεφωνία που πλέον έχουν έναν πολύ καλό λόγο να συνεχίζουν να εφαρμόζουν πρακτικές του παρελθόντος και να κρατάνε κλειδωμένους τους χρήστες. Αν το Google δεν μπορεί να ανοίξει αυτή την αγορά και η Apple προς το παρόν την συντηρεί, δεν νομίζω ότι υπάρχουν ελπίδες για τους Αμερικούς χρήστες κινητών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν την πάτησε.

  Ήταν απλά ένα πείραμα για να δει αν μπορεί να παίξει στην αγορά τηλεπικοινωνιών το οποίο απέτυχε. Το Google έχει αρκετό ρευστό για να κάνει τέτοιου είδους πειράματα και είμαι σίγουρος ότι τα συμπεράσματα θα χρησιμοποιηθούν στην μελλοντική στρατηγική του Google για την αγορά κινητής τηλεφωνίας.

  • Πες το και έτσι, ένα αποτυχημένο πείραμα. Δεν κατάφερε αυτό που ήθελε και πλέον εξαρτάται από τους παρόχους

 2. Η αναφορα για την αποτυχια των πωλησεων αφορα κατι στο οποιο δεν αναφερθηκες: το Online store. Διακοπτουν τη προωθηση του απο εκει και ψαχνουν να βρουνε καταστηματα για τη διανομη του.

  • Ναι αυτό θα κάνουν αλλά δεν έχει τόσο σημασία όχι η ήττα απέναντι στις εταιρείες κινητής και στην κουλτούρα των Αμερικανών. Πούλησαν περί τα 200.000 Nexus One που όμως δεν είναι αρκετά

 3. Ελπίζω να μη παραδοθεί από το online κατευθείαν στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ας υπάρξει κι ένας παράλληλος τρόπος (υπερκαταστήματα) για το καλό μας.

 4. αφού δεν νιώθουν , online μόνο για τους Αμερικανους την στιγμή που αν το είχε ανοιχτό και για τον υπόλοιπο κόσμο θα είχε κάνει τρελές πωλήσεις, τώρα ποια με τόσα μοντέλα της htc το έχασε το τραίνο

 5. Οι αμερικάνοι είναι δυστυχώς μαθημένοι στην “σκλαβιά” του συμβολαίου.

  όπως ειπώθηκε πάντως, να αγοράσει κανείς μια συσκευή 600 δολαρίων χωρίς να την έχει δει είναι δύσκολο… Έχω το nexus είναι φοβερό τηλέφωνο, αλλά και εγώ το αγόρασα βλέποντας youtube video reviews, και δεν με ευχαρίστησε και πολύ αυτό το γεγονός.

Top

Show Buttons
Hide Buttons