Οι Ιάπωνες προτιμούν Nexus 7 αντί για iPad σύμφωνα με έρευνα

by Stefanos Kofopoulos • On 17-01-2013 • AT 9:59 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Οι Ιάπωνες προτιμούν Nexus 7 αντί για iPad σύμφωνα με έρευνα

Μια νέα έρευνα στην Ιαπωνία δείχνει ότι οι τεχνολογικά προχωρημένοι καταναλωτές της χώρες προτιμούν το Nexus 7 αντί του iPad. Στα αποτελέσματα της έρευνας λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι το iPad mini αντιμετώπισε πρόβλημα διαθεσιμότητας στην αγορά όπως και η χαμηλότερη τιμή του Nexus 7.

Apple και Google μάχονται για να κερδίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών και στην συνέχεια τα δεδομένα και την τσέπη του. Στην αρένα των tablets το Nexus 7 φαίνεται να κερδίζει το iPad στην Ιαπωνία με 44.4% των ερωτηθέντων να απαντούν θετικά για το Nexus 7 ενώ το iPad κέρδισε το 40.1 των 2400 καταναλωτών που συμμετείχαν στην έρευνα της BCN για τον Δεκέμβριο 2012.

Με τα προβλήματα στην παραγωγή του iPad mini να έχουν ληθεί, η Apple ενδέχεται να πουλήσει περισσότερα iPad και να καλύψει το κενό. Μπορεί βέβαια οι Ιάπωνες να συνεχίζουν να προτιμούν το φθηνότερο Nexus 7 γιατί απλά είναι φθηνότερο και καλύπτει τις ανάγκες τους.

Η αγορά της Ιαπωνίας έχει γεμίσει από tablets. Το 2012 πουλήθηκαν 3.6 εκατομμύρια tablets και το 2013 αναμένεται να πουληθούν 4.9 εκατομμύρια tablets επιπλέον, σύμφωνα με την εταιρεία IDC. Η μάχη μεταξύ Android και iOS έχει νόημα γιατί όποια πλατφόρμα πουλήσει περισσότερο θα κερδίσει και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς που αργότερα θα τροφοδοτήσει επιπλέον πωλήσεις για προϊόντα όπως iPhone 5 και Google X Phone.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. «Μπορεί βέβαια οι Ιάπωνες να συνεχίζουν να προτιμούν το φθηνότερο Nexus 7 γιατί απλά είναι φθηνότερο και καλύπτει τις ανάγκες τους.»
    Μόνο λόγω τιμής μπορεί κάποιος να προτιμήσει το nexus 7 έναντι του ipad mini, σωστά; Σ’ όλα τα υπόλοιπα υστερεί…

    • Όπως?

      • Ειρωνικά το λέει… ;)

  2. Οι πωλήσεις ipad μειώθηκαν, καλύτερα τα πάει το ipad mini, επίσης πέφτει αυτή τη στιγμή και η μετοχή της Apple κάτω από τα 500 δολάρια. Αν δεν παρουσιαστεί κάτι δραστικά καινοτομικό η φθίνουσα πορεία της Apple θα συνεχιστεί όσο κι αν πληρώνει τα μέσα για μάρκετινγκ.

Top

Show Buttons
Hide Buttons