Η LG εξηγεί γιατί το Nexus 4 έχει LTE αλλά δεν λειτουργεί

by Stefanos Kofopoulos • On 26-11-2012 • AT 7:24 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Η LG εξηγεί γιατί το Nexus 4 έχει LTE αλλά δεν λειτουργεί

Το Nexus 4 έρχεται με δυνατότητες LTE, κάτι που η LG αλλά και το Google κράτησαν κρυφό. Όπως είναι φυσικό το chip ανακαλύφθηκε και κάπως έτσι ξεκίνησε μια ολόκληρη κουβέντα για το αν και πως θα ενεργοποιηθεί το LTE στο Nexus 4. Τα πράγματα είναι απλά, το έχουμε δει ξανά το έργο αυτό.

Όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις, οι κατασκευαστές για να μειώσουν το κόστος απενεργοποιούν μέρη των chip ή αφήνουν τα ηλεκτρονικά στην θέση τους χωρίς όμως να προσθέσουν τα επιπλέον κυκλώματα που απαιτούνται για την χρήση των chip αυτών. Στην περίπτωση του Nexus 4 που βασίζεται στο LG Optimus G με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 4G LTE η LG και το Google επέλεξαν να κάνουν το δεύτερο.

Αυτό σημαίνει ότι για λόγους ευκολίας και κόστους χρησιμοποιήθηκε ο ίδιος Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1.5 GHz μαζί με το WTR1605L OVV PKK486R1 LTE chip ώστε να μην αλλάξει καθόλου η πλακέτα και η επικοινωνία των ηλεκτρονικών, αλλά το Google αποφάσισε να αφαιρέσει τα κομμάτια εκείνα που θα αύξαναν το κόστος και θα ενεργοποιούσαν το LTE στο Nexus 4. Δηλαδή χωρίς ενισχυτή σήματος και τα απαραίτητα φίλτρα.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσετε οποιαδήποτε πιθανότητα για customs ROMs που μπορεί με κάποιο μαγικό τρόπο να ενεργοποιήσουν το LTE στο Nexus 4 ώστε να λειτουργήσει κανονικά σε δίκτυα 4G. Ένας από τους λόγους που το Nexus 4 κοστίζει 349 δολάρια.

“The modem contains 4G LTE capabilities but is only effective when combined with other essential hardware parts such as a signal amplifier and filter in order for it to work. It therefore cannot be upgraded to 4G LTE capability through software”

Το Nexus 4 έχει οθόνη 4.7 ιντσών True HD IPS+ με ανάλυση 1280×768 pixels και pixel density 320ppi. Ο επεξεργαστής είναι ο συνήθης ύποπτος Qualcomm Snapdragon S4 Pro quad core στο 1.5 GHz με μνήμη 2GB RAM. Το νέο Nexus της Google έχει δύο κάμερες. 8 megapixels για βίντεο 1080p και 1.3 megapixels για google talk και βιντεοκλήσεις. Η μπαταρία των 2100 mAh διατηρεί “ζωντανό” το Nexus 4 και τα ηλεκτρονικά που περιλαμβάνουν Wi-Fi, NFC, GPS, Bluetooth καθώς και δυνατότητα για ασύρματη φόρτιση μέσω του Wireless Charging Orb.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κι όμως:
  Nov 23 Update: It appears that the modem does indeed work on band 4 (1700 MHz / 2100 MHz)!

  Περισσότερα εδώ:
  http://www.xda-developers.com/android/inactive-4g-chip-found-lurking-inside-the-nexus-4/

 2. Και όμως..
  https://www.youtube.com/watch?v=GXOY9EVZ4vA
  Κάποιοα 4G bands τα “πιάνει” η κεραία του.

 3. Γιατί δεν εξηγεί η LG πως το LTE δουλεύει παρ’αυτά στην καναδέζικη Telus νομίζω με μια απλή χακεριά http://goo.gl/A96Xg . Αρα και το hardware δουλεύει….

  • Το είχα δει αυτό αλλά είχα μείνει ότι πιάνει LTE αλλά δεν μεταφέρει δεδομένα. Έχει διαφορά. Εδώ δείχνει ότι παίζει και το Speedtest αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι όλα over LTE και δεν συμβαίνει κάτι άλλο.

 4. Έχει γίνει βούκινο και ο Titanas ακόμα ψάχνει ακόμα να το βγάλει άκυρο. Και επειδή ως συνήθως δεν θα βγάλεις το σχόλιο online, όχι για χάρη δικιά μου, αλλά για χάρη του blog σου, κάνε ένα γαμημένο search και άσε τη παραπληροφόρηση.. Αν το θέμα αφορούσε την τελευταίες θήκες του νέου ipad mini, θα ήξερες ήδη όλα τα χρώμαρα, διαθεσιμότητα, τιμές κτλ Σόρρυ για το ύφος, κάποτε από το blog μαθαίναμε ρε Στέφανε..

  • Τίποτα δεν έχει γίνει βούκινο, δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

   Με το να βρίζεις και να ζεις στον κόσμο σου δεν μαθαίνεις τίποτα παραπάνω.

Top

Show Buttons
Hide Buttons