Το Nexus 4 έχει LTE chip αλλά όχι LTE radio

by Stefanos Kofopoulos • On 19-11-2012 • AT 6:00 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Το Nexus 4 έχει LTE chip αλλά όχι LTE radio

Τα καλά παιδιά του iFixit έκαναν πάλι την δουλειά τους, ανοίγοντας το Nexus 4 μέχρι και την τελευταία βίδα. Το ολοκαίνουριο Google smartphone με Android 4.2 δεν υποστηρίζει δίκτυα LTE ή τουλάχιστον αυτό λέει η επίσημη περιγραφή των χαρακτηριστικών.

Με καταγωγή από το LG Optimus G με LTE, το νέο Nexus 4 προς έκπληξη όλων βρήκε στην αγορά χωρίς υποστήριξη για δίκτυα 4G LTE. Παρά αυτή την μικρή σχεδιαστική απόφαση του Google, η LG άφησε στο εσωτερικό του Nexus 4 το Qualcomm WTR1605L OVV PKK486R1 LTE chip. Με το Android 4.2 και πολύ hacking το Nexus 4 θα μπορούσε να γίνει το ταχύτερο Android LTE κινητό.

Όχι τόσο γρήγορα, γιατί το LTE chip δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα χωρίς το απαραίτητο LTE radio στο Nexus 4. Δυστυχώς και παρά τις εντυπωσιακές δυνατότητες του συγκεκριμένου chip από την Qualcoom με δυνατότητα υποστήριξη 7 διαφορετικών συχνοτήτων LTE, το Nexus 4 παραμένει ένα 3G κινητό και μόνο.

Υπομονή μέχρι οι hackers καταφέρουν κάτι και φυσικά μέχρι το Nexus 5, εκτός και αν LG και Google περιμένουν το πράσινο φως από FCC για να ενεργοποιήσουν την κρυφή δυνατότητα του LTE στο Nexus 4.

Το Nexus 4 έχει οθόνη 4.7 ιντσών True HD IPS+ με ανάλυση 1280×768 pixels και pixel density 320ppi. Ο επεξεργαστής είναι ο συνήθης ύποπτος Qualcomm Snapdragon S4 Pro quad core στο 1.5 GHz με μνήμη 2GB RAM. Το νέο Nexus της Google έχει δύο κάμερες. 8 megapixels για βίντεο 1080p και 1.3 megapixels για google talk και βιντεοκλήσεις. Η μπαταρία των 2100 mAh διατηρεί “ζωντανό” το Nexus 4 και τα ηλεκτρονικά που περιλαμβάνουν Wi-Fi, NFC, GPS, Bluetooth καθώς και δυνατότητα για ασύρματη φόρτιση μέσω του Wireless Charging Orb.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σοκαριστικό!

Top

Show Buttons
Hide Buttons