Το Pulitzer που σκότωσε την Apple και το iPad

by Stefanos Kofopoulos • On 17-04-2010 • AT 9:12 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Mark Fiore

Ονομάζεται Mark Fiore και φτιάχνει animations για το SFGate, την online έκδοση της εφημερίδας San Francisco Chronicle. Έφτιαξε το iPad app με όνομα και NewToons για να παρουσιάσει την δουλειά του με τον υπόλοιπο κόσμο αλλά η Apple σήκωσε τα τείχη του App Store και κλώτσησε τα animations του Fiore εκεί που πονάει. Ο Δεκέμβριος του 2009 πέρασε και το 2010 μπήκε μαζί με ένα βραβείο Pulitzer αλλά και τηλέφωνο από την Apple, ζητώντας από τον Fiore να κάνει ξανά submit το NewToons iPad app στο App Store.

Η δικαιολογία της Apple για την απόρριψη του NewToons app ήταν η μη τήρηση των κανόνων για σάτιρα σε δημόσια πρόσωπα. Το περιστατικό δημιούργησε τόσο μεγάλες και εκτεταμένες αντιδράσεις που ο Steve Jobs σε ένα από τα πολλά emails που υποτίθεται ότι απαντάει τελευταία, παραδέχθηκε ότι έγινε λάθος την πρώτη φορά. Ο ίδιος ο Fiore δηλώνει ότι αισθάνεται περίεργα για την προνομιακή μεταχείριση από την Apple αλλά παρόλα αυτά έκανε submit το NewToons για δεύτερη φορά την Παρασκευή.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Apple μόλις απέδειξε δύο πράγματα. Συνεχίζει να είναι αδιάλλακτη και μονολιθική αλλά όταν πονάει πολύ το χτύπημα από ένα Pulitzer κάνει πίσω. Προφανώς και οι ασκός του Αιόλου μόλις άνοιξε για όσους έχουν το θάρρος να προκαλέσουν PR ζημιά στην Apple ή να προσπαθήσουν αρκετά ώστε να μπουν στο iPad App Store.

Ο Mark Fiore τα κατάφερε αλλά δεν είναι το developer της γειτονιάς που ελπίζει ότι θα κάνει κάτι προσπαθώντας να εναρμονιστεί με τις μανιακές απαιτήσεις της Apple. Μάλλον για αυτό τον λόγο το Android αποτελεί μια καλή εναλλακτική.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μοιράσου τις σκέψεις σου πρώτος …. φοβερό μότο για το …. Android :)

 2. Η πιο θεϊκή στιγμή για να κατανοήσουμε το state-of-the-art των πραγμάτων στην Apple σχετικά με το App Store ήταν στο Q&A όπου μετά την παρουσίαση του iPhone OS 4.0 ο Steve Jobs έριξε (ματαξανά!) την αιχμή του στην Google, αυτή τη φορά σχετικά με pr0n.

  Κατά λέξη είπε:

  There’s a porn store for Android… you can download it, your kids can download it. That’s a place we don’t want to go, so we’re not going to.

  • Ναι καλά, πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει η Apple με αυτό το θέμα. Θα αφήσει ή όχι τα softcore / teasers / bikini που είναι γεμάτα με διαφημίσεις ή όχι. Γιατί μέχρι τώρα έχει πει ναι, μετά όχι και μετά πάλι ναι.

 3. Το Android ανεβαίνει σαν τρελό, ο κόσμος έχει αρχίσει να βαριέται την apple.

  Δεν διαφωνώ με την διαφήμιση και την διαδικτυακή πώληση, αλλά η λογική του ηλίθιου ελέγχου έχει καταντήσει αηδία. Και όχι, δεν χρειάζομαι ένα βαρέλι λεφτά για να έχω ένα λειτουργικο/apps που να κάνουν 5 βασικά πράγματα!

 4. φίλε μου μια διόρθωση μόνο στη χρήση της Ελληνικής γλώσσας.
  Δεν είναι : οι ασκοί του Αιόλου αλλά ο ασκός του Αιόλου!!

  Επί χρόνια γίνονταν το ίδιο λάθος αλλά τα τελευταία χρόνια ευτυχώς αρχίζει και διορθώνεται απο δημοσιογράφους,συντάκτες άρθρων, κ.λ.π

 5. πρέπει να αλλάξει μυαλά η apple με την πολιτική της, δεν μπορεί να μας λεεί τι μπορούμε και τι όχι, εντάξει να υπάρχει ένα όριο αλλά όχι και έτσι, είναι απαράδεκτο.

Top

Show Buttons
Hide Buttons