Νέο Honda Supercar

by dkalo • On 30-06-2008 • AT 11:24 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

New Honda Supercar

Το προηγούμενο supercar που είχε βγάλει σε μαζική παραγωγή η Honda, το NSX, είχε περάσει από τα χέρια του αείμνηστου Ayrton Senna για να ρυθμιστεί το setup του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο τότε ήταν το κορυφαίο της κατηγορίας του, όπως ήταν και το αναμενόμενο. Από τότε όμως, έχουν περάσει αρκετά χρόνια απραξίας για την Ιαπωνική εταιρία και η Honda αποφάσισε να επανέλθει δυναμικά στην κατηγορία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Nissan. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστά πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Οι φήμες μιλάνε για έναν V10 κινητήρα, χωρητικότητας 5.500 κυβικών και απόδοσης 500-550 αλόγων. Η ροπή αναμένεται να φτάνει τα 570Nm ενώ για να επιτευχθεί μειωμένη κατανάλωση βενζίνης, 5 από τους 10 συνολικά κύλινδρους θα απενεργοποιούνται όταν το αυτοκίνητο θα κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς. Σε αντίθεση με το NSX, η μηχανή είναι τοποθετημένη στο μπροστά μέρος του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα coupe 2+2 θέσεων.

Το αμάξωμα λέγεται ότι θα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα κι αλουμίνιο έτσι ώστε να υπάρχει χαμηλότερο βάρος και καλύτερη κατανομή αυτού. Τέλος, το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι αυτόματο 8 σχέσεων ενώ για να επιτευχθεί κορυφαία αποτελεσματικότητα το αυτοκίνητο θα είναι τετρακίνητο.

New Honda Supercar

Σκοπός των μηχανικών της Ιαπωνικής εταιρίας είναι να καταφέρουν να σπάσουν το record του Skyline GTR στην πίστα του Nurburgring κατεβαίνοντας κάτω από τα 7 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα. Μέχρι στιγμής το αυτοκίνητο έχει καταφέρει να γράψει 7 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, ένας πολύ καλός χρόνος για αυτοκίνητο που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το GTR ξεκίνησε από τα 7.42 μέχρι που έφτασε στα 7.29. Λογικά, μέχρι τα τέλη του 2010 που θα παρουσιαστεί το αυτοκίνητο, οι μηχανικοί της Honda θα έχουν βρει τον τρόπο να πετύχουν τον στόχο τους.

New Honda Supercar

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. πω πω θηριο… Προτιμω gtr παντως

Top

Show Buttons
Hide Buttons