Νέος νόμος: Καταπολέμηση σεξουαλικής εκμετάλλευσης – παιδεραστίας. Τα σκουλίκια να σαπίσουν!

by Stefanos Kofopoulos • On 10-01-2008 • AT 6:07 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

sad kid

Επιτέλους η Ελληνική κοινωνία και η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισαν να αλλάξουν τον νόμο, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, της παιδεραστίας και του σεξουαλικού τουρισμού. Τα άρρωστα σκουλίκια που την βρίσκουν με ανήλικα παιδιά θα σαπίζουν πολύ περισσότερο στην φυλακή ενώ ταυτόχρονα τα θύματα, θα τυγχάνουν καλύτερης αντιμετώπισης. Ο νέος νόμος επιτρέπει τη δημοσίευση του ονόματος των δραστών/παιδεραστών μετά από άδεια των εισαγγελικών ή δικαστικών αρχών, από τη φάση της προανάκρισης έως εκείνη της δίκης.

 • Η αναμόρφωση του αδικήματος της παιδικής πορνογραφίας ώστε να κολάζεται ο δράστης και όταν ο σκοπός του δεν είναι η αποκόμιση κέρδους, σκοπός που παραμένει ως ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση. Συγχρόνως προσδιορίζεται ως τιμωρητέο υλικό παιδικής πορνογραφίας η αναπαράσταση, ή πραγματική ή εικονική αποτύπωση σε ηλεκτρονικό ή άλλο φορέα: α) του σώματος ή μέρος του σώματος ανηλίκου με τρόπο που προδήλως προκαλεί γενετήσια διέγερση, β) πραγματικής ή εικονικής ασελγούς πράξης.
 • Ο αυτεπάγγελτος διορισμός συνηγόρου σε ανήλικα θύματα.
 • Η σύμπραξη κατά την ανάκριση παιδοψυχολόγου ή παιδοψυχιάτρου, που λειτουργεί με εχέγγυα πραγματογνώμονα.
 • Η καταχώριση της κατάθεσης ανηλίκου θύματος σε ηλεκτρονικό μέσο.
 • Η αποφυγή εμφάνισης του ανηλίκου θύματος σε ακροατήριο.
 • Η ψυχοδιαγνωστική εξέταση και θεραπεία ανηλίκου θύματος και του δράστη των συγκεκριμένων εγκλημάτων.
 • Η απαγόρευση δημοσίευσης περιστατικών, που μπορεί να οδηγήσουν στην εξακρίβωση της ταυτότητας του ανηλίκου θύματος με την απειλή ανάλογων ποινικών κυρώσεων.
 • Η αναστολή της παραγραφής καθ’ όλη τη διάρκεια της ανηλικότητας και μετά την ενηλικίωση του θύματος επί τρία έτη για τα κακουργήματα και επί ένα έτος για τα πλημμελήματα.
 • Η εφαρμογή των ελληνικών ποινικών νόμων για τα εγκλήματα παιδικής πορνογραφίας και της διενέργειας ταξιδιών για την τέλεση συνουσίας ή άλλων ασελγών πράξεων σε βάρος ανηλίκου, που διαπράττονται από ημεδαπούς ή αλλοδαπούς -φαινόμενο γνωστό και διαδεδομένο ευρύτατα ως «σεξουαλικός τουρισμός».
 • Η καθιέρωση ευθύνης νομικών προσώπων με βαρύτατες διοικητικές κυρώσεις.
 • Η σύντομη εκδίκαση υποθέσεων σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας για τις συγκεκριμένες πράξεις που δεν μπορεί να υπερβεί τη διετία από την τέλεση ή διαπίστωσή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τον νέο νόμο καταπολέμηση; της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, της παιδικής πορνογραφίας, τα νέα όρια των προσωπικών δεδομένων και τη χρήση καμερών κατά τη διάρκεια εκνόμων πράξεων, θα βρείτε εδώΥπουργείο Δικαιοσύνης! Kudos στην Κυβέρνηση Καραμανλή για αυτή την προσπάθεια καταπολέμησης της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και παιδικής πορνογραφίας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Οι άνθρωποι που αναφέρεσαι είναι άρρωστοι. Γι’ αυτό η λύση δεν πιστεύω ότι είναι να “σαπίζουν περισσότερο χρόνο στις φυλακές” αλλά να τους βοηθήσουμε να γίνουν καλά. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει στις φυλακές.

  Σκέψου το λίγο…

 2. @andreas: φίλε ο άρρωστος ενήλικος έχει την επιλογή της εύρεσης και αποδοχής θεραπείας. Η παιδεραστία είναι πάθος και τα πάθη οφείλουμε να τα χαλιναγωγούμε, πολύ περισσότερο να τα σταματάμε εντελως όταν προκαλούν κακό σε άλλους και δη ανήλικους. Πρώτα λοιπόν πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι είναι άρρωστοι και να δεχθούν βοήθεια. Και αυτό δεν συμβαίνει.

 3. πάντως ο νόμος έχει τα σοβαρά του προβλήματα. Ο αυτεπάγγελτος διορισμός με τον τρόπο που γίνεται μόνον καλός δεν είναι. Ο συνήγορος λαμβάνει γνώση της δικογραφίας την ίδια ημέρα της ανάκρισης. Χρόνος προετοιμασίας 0.
  Ο παιδοψυχίατρος που βαφτίζεται πραγματογνώμονας είναι πρόβλημα επίσης γιατί τόσο βιαστικά να ζητηθεί η γνώμη του , η οποία ως πραγματογνωμοσύνη έχει αυξημένη ισχύ έναντι των άλλων αποδεικτικών μέσων καταστρατηγεί δικαιώματα κατηγορουμένων.
  Η αποκάλυψη των ονομάτων των κατηγορουμένων προ της καταδίκης θα δημιουργήσει τηλεδίκες αφ’ ενός και αφ’ ετέρου διασυρμό πιθανώς αθώων. Θυμηθείτε ότι ουδείς ένοχος πριν καταδικαστεί αμετάκλητα από αρμόδιο Δικαστήριο.
  Υπάρχουν όμως και πολλά θετικά. Η αυστηρότητα της ποινής, η καταχώρηση της μαρτυρίας σε ηλεκτρονικό μέσο (αν και εγείρονται θέματα υπεράσπισης). Πάντως είναι γεγονός ότι ο Νόμος είναι στα χέρια του ανθρώπου , ο οποίος τον πλάθει όπως θέλει.

 4. @Andreas: Ναι είναι άρρωστοι και το ξέρουν ότι είναι αλλά δεν το δηλώνουν μέχρι να τους πιάσει κάποιος.. τότε μόνο το θυμούνται.

 5. Καλα…αν δεις να εφαρμοζεται τιποτε απο τα παραπανω,εμενα να με χ*σεις…Το πολυ πολυ να πιασουν κανεναν που κατεβαζει τσοντες απο το LimeWire και μαζι με τα τοσα αρχεια να βρεθει και καποιο παιδοφιλιας και να τον πανε μεσα…Και αντε να ξεμπερδεψει μετα…
  Ας ψαξουν καλυτερα αναμεσα στους 300…Ολο και κατι θα βρουν….

 6. δηλαδη τοσα χρονια γιατι δεν αλλαζε ο νομος; που κολουσαν; τι να πω οτι ναναι

Top

Show Buttons
Hide Buttons