Έρχεται νέο Google Nexus και νέο Android;

by Stefanos Kofopoulos • On 05-10-2012 • AT 3:37 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Έρχεται νέο Google Nexus και νέο Android

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, η Google σε περίπου ένα μήνα θα παρουσιάσει νέα έκδοση του Android, πιθανόν το Android 4.2. Επίσης, η παρουσίαση του νέου Android θα συνοδευτεί με παρουσίαση νέας Nexus συσκευής, που όπως λένε οι φήμες θα είναι το Optimus G της LG, το οποίο θα ονομαστεί Optimus G Nexus και θα τρέχει το νέο Android χωρίς το Optimus UI της LG.

Το LG Optimus G φαίνεται ιδανική συσκευή για να είναι το επόμενο Nexus καθώς βάσει των τεχνικών του χαρακτηριστικών είναι μπροστά από οποιαδήποτε άλλη συσκευή έχει ανακοινωθεί. Χρησιμοποιεί επεξεργαστή Snapdragon S4 Pro quad core στο 1.5 GHz, 2GB μνήμης RAM, οθόνη 4.7 ιντσών με ανάλυση 1280 x 768 pixel και τεχνολογία True HD IPS+ παρέα με Zerogap Touch in-cell τεχνολογία και φυσικά τις απαραίτητες κάμερες 13 megapixel πίσω και 1.3 megapixel μπροστά.

Ωστόσο, οι φήμες δεν σταματάνε εδώ, καθώς έχει αναφερθεί το ενδεχόμενο η Google να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί με τις συσκευές Nexus. Λέγεται, πως η Google θα δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε κατασκευαστεί να δημιουργήσει smartphone με την ονομασία Nexus κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με σημαντικότερη από αυτές να τρέχει το Android χωρίς προσθήκες στο UI. Ενώ οι συγκεκριμένες συσκευές θα παίρνουν απευθείας τις αναβαθμίσεις από την ίδια την Google.

 

Ενημέρωση: Το άρθρο αυτό αρχικά δημοσιεύθηκε από διαφορετικό συντάκτη.
Τροποποιήθηκε, βελτιώθηκε και επαναδημοσιεύθηκε από τον Titanas

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μήπως αυτή είναι μια 1η προσπάθεια να δούμε περισσότερες συσκευές στην αγορά που θα εμπεριέχουν το βασικό συστατικό της έγκαιρης αναβάθμισης;

  • Δεν είμαι σίγουρος ότι θα γίνει αυτό άμεσα αλλά ναι, μπορεί να αποτελέσει μια λύση όμως και να γίνει το Google αυτό που είναι η Microsoft σήμερα (περισσότερα στην συνέχεια). Βασικά ο χρόνος θα μειωθεί μεταξύ αναβαθμίσεων με το Android PDK που ανακοίνωσαν με το Android 4.1, όχι τυχαία βέβαια λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση των Windows Phone 8 που επίσης ήταν χρονικά με ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του Android 4.1 , τα delta updates.

   Γενικά στόχος είναι όλοι να αποκτήσουν το UI που θέλει το Google. Είτε αυτό γίνει με Nexus branded phones είτε με την επικράτηση του Nexus ως το μόνο πραγματικά Android phone είτε με το Google να σκοτώνει όλους τους άλλους και να κάνει το δικό του. Ειδικά το τελευταίο είναι το πιο πιθανό σενάριο αφού ήδη έδειξε ότι μπορεί να ξοδέψει 12.5 δισεκατομμύρια για να αγοράσει την Motorola.

   Προς το παρόν αυτό που γίνεται είναι να μαζεύουν χρήστες και να πουλάνε Android και για αυτό κάνουν την πάπια. Απέτυχαν την πρώτη φορά με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και κατέβασαν ρολά στο μαγαζάκι τους, τώρα πάνε παράλληλα πουλώντας Nexus αλλά έχοντας και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μαζί ενώ κάνουν τις χάρες και στις εταιρείες κατασκευής κινητών (βλέπε Android PDK) μέχρι να φτάσουν στο σημείο που οι εταιρείες κατασκευής κινητών θα εξαρτώνται αποκλειστικά από το Android για την επιβίωση τους και άρα από αυτό που θα τους πει το Google να κάνουν.. που φυσικά αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες κινητής για να πουλήσουν πρέπει να έχουν κινητά που όμως αν είναι Android θα είναι under Google control.

   • Να σου πω την αλήθεια, αυτό θα ήθελα: under Google control. Ο μοναδικός τρόπος ώστε όλες οι συσκευές να έχουν τη καλύτερη δυνατή επίσημη έκδοση του Android OS. Χωρίς να με νοιάζει αν το ποιόν των αγοραστών είναι geeks ή όχι, αν δηλαδή τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο ή όχι.

 2. Γιγαντώνεται σε επικίνδυνο βαθμό η επιρροή του Android και της Google.
  Μακάρι να μπορέσει να αποκτήσει μεγάλο κομμάτι της “πίτας” και η μικρομαλακή ώστε να υπάρχουν 3 κι όχι 2 παίκτες στο προσκήνιο.

 3. Και μετά μας λέει η Google “Don’t be evil”…

Top

Show Buttons
Hide Buttons