Νέες διαφημίσεις από Apple (anti Microsoft)

by Stefanos Kofopoulos • On 20-10-2008 • AT 8:41 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

mac ned pc pretty boy

Η Apple νέες I’m a Mac and I’m a PC διαφημίσεις αλλά αυτή την φορά το σενάριο είναι λίγο διαφορετικό. Αντί για νέα features ή προβλήματα με ιούς κλπ, στόχος των διαφημίσεων είναι ίδια η Microsoft και οι πολιτική που ακολουθεί για την προώθηση των Windows Vista και το μέλλον του λειτουργικού.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τις διαφημίσεις, ούτε και με το anti Microsoft feeling που προωθούν. Ό,τι θέλουν κάνουν στην Apple και ομολογώ ότι το κάνουν με πολύ έξυπνο τρόπο. Αυτό που με ενοχλεί είναι η αίσθηση για ένα νέο παιχνίδι που μεταφέρεται σε “προσωπικό επίπεδο” και όχι στο προϊόν. Δηλώνεται ότι τα Vista έχουν πρόβληματα και χρειάζονται περισσότερα χρήματα για fixes αλλά η έμφαση δίνεται στην διαφημιστική επένδυση της Microsoft (πρώτο βίντεο).

Η συνέχεια είναι παρόμοια και ενώ πάλι έμμεσα δηλώνεται ότι τα Vista αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά έμφαση δίνεται στο κομμάτι ότι εσωτερικά η Microsoft αναφέρονται στα Vista ως Windows πλέον (δεύτερο βίντεο).

Ελπίζω η Apple να ξεφύγει σύντομα από τις προσωπικές επιθέσεις σε εταιρικό επίπεδο και να επικεντρωθεί στο Mac OS X vs Windows, στο Mac vs PC, στο UI, στο Time Machine, στις επιδόσεις, στο λογισμικό. Δεν κερδίζει κανείς με anti Microsoft ή anti Apple καμπάνιες.

[via, Image by Matt Krueger]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. I like, στην τελική όταν σου έχουν αντιγράψει κάθε γωνιά του λειτουργικού και μάλιστα αποτυχημένα, έχεις τα νεύρα σου και συ σαν κακόμοιρος ιδιοκτήτης της πιο “loved” τεχνολογικής εταιρίας :) Yup αϊ εμ ε φανμπόι τι να κάνουμε, happy user = positive wom user λέει το μάρκετινγκ…

 2. Ομολογώ… I’m a Mac. And iLove it.

 3. Το άσχημο είναι οτι οι συγκεκριμένες διαφημήσεις κάνουν πλέον κύκλους. Θα ήθελα να ακολουθούσαν το παράδειγμα με τις διαφημήσεις του iPhone. Απλές, σύντομες και κατευθείαν στο θέμα, του τύπου: “Κοιτάξτε τι μπορούν να κάνουν τα προϊόντα μας”. Τα Get A Mac πλέον είναι μόνο: “Κοιτάξτε ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν τα προϊόντα του ανταγωνιστή μας”.
  Πάντως, αυτή με τα λευτά για το Marketing με έκανε και γέλασα.

 4. Vista vista vista vista! LOL.

  Βασικά, τα’θελε και της MS ο κ#$%^.

 5. Το επιτυχημένο “κόνσεπτ” της τηλεόρασης περνάει πλέον και στη διαφήμιση. Αλληλοκατηγορηθείτε και κερδίστε πελάτες και αναγνωρισιμότητα.

 6. Signomi na kano mia erotisi mporeis na katigoreis alli etaireia stin diafimisei?

 7. Φυσικά και δεν επιτρέπεται να αναφέρεσαι σε ανταγωνιστή – εντάσσεται στα πλαίσια της αθέμιτης διαφήμισης και στη συνέχεια του αθέμιτου ανταγωνισμού. Δυστυχώς όμως οι εταιρείες προτιμούν να ακολουθούν επιθετικές πολιτικές προώθησης παρά να επενδύουν στα δικά τους ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

 8. Xalia exoun kani ta Vista, kala kani i Apple kai tous koroideui!
  Windows XP mexri na vgoun ta Windows 7 na doume ti pezi
  Kosta, nai, stin Ameriki mpori na katigori alli eteria stin diafimisi tis

Top

Show Buttons
Hide Buttons