Η Nest ξαναενώνει τις τύχες της με την Google

by George Polyzos • On 09-02-2018 • AT 11:44 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Η Nest παύει πλέον να αποτελεί μία ανεξάρτητη εταιρεία υπό τη σκέπη της Alphabet και υπάγεται εκ νέου στην Google ώστε να προκύψει «συνδυασμός hardware, λογισμικού και υπηρεσιών», ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Nest, «το συγκεκριμένο Internet of Things brand επιστρέφει υπό τη σκέπη της Google». Η ομάδα της Nest θα ενσωματωθεί στην ομάδα Google Hardware «με τελικό στόχο οι δύο ομάδες να φέρουν τον Google Assistant στα προϊόντα Nest με πιο πρόσφορο τρόπο».

Η Google είχε αποκτήσει τη Nest το 2014, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια η τελευταία λειτουργούσε τελείως ανεξάρτητα από την Google, στον τομέα του Internet of Things. Η μέχρι τώρα πορεία της εταιρεία αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιτυχημένη και υπάρχει η πρόθεση τα οφέλη από την ανάπτυξή της να «περάσουν» και προς τις δραστηριότητες της Google.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ομάδα της Nest ήδη συνεργάζεται στενά με την ομάδα Google Hardware, άρα η μετάβαση αναμένεται να είναι γρήγορη και χωρίς ουσιαστικά προβλήματα. Στον πυρήνα των νέων προϊόντων που θα αναπτύσσει η ενωμένη ομάδα θα βρίσκεται η Τεχνητή Νοημοσύνη της Google και φυσικά ο Assistant.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Nest έγινε γνωστή από τις οικιακές κάμερες ασφαλείας και τους διασυνδεδεμένους θερμοστάτες της ενώ η ίδια η Google έχει ξεκινήσει να λανσάρει προϊόντα ότι το Google Home με ενσωματωμένο ψηφιακό βοηθό. Το brand της Nest θα συνεχίσει να υφίσταται ενώ στόχος της επανένωσης με την Google είναι η δημιουργία ενός «πιο σκεπτόμενου σπιτιού».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons