Νέος επεξεργαστής οκτώ πυρήνων στα 64bit από την LG

by Nikos Kaimakamis • On 20-02-2015 • AT 1:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

lg-chip-logo

Φήμες στο Διαδίκτυο κάνουν λόγο για τη δημιουργία ενός νέου επεξεργαστή από την LG, πιθανότατα επειδή δεν επιθυμεί η εταιρεία να χρησιμοποιήσει τον Qualcomm Snapdragon 810.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο νέος επεξεργαστής θα είναι ένα οχταπύρηνο SoC, στα 64 bit, το οποίο θα έχει τέσσερις πυρήνες Cortex A72 και άλλους τέσσερις Cortex A53, με αρχιτεκτονική ARMv8 και τεχνολογία 20nm.

Παρόλα αυτά, η LG δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει τον επεξεργαστή NUCLUN που είχε παρουσιάσει πρόσφατα, στοιχείο που μάλλον πιστοποιεί και το οριστικό τέλος του, αφού δεν βρήκε θέση το εν λόγω SoC σε κανένα άλλο προϊόν της εταιρείας πέρα από το μοντέλο LG G3 Screen που διατίθεται αποκλειστικά και μόνο στην κορεάτικη αγορά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Phone Arena, το νέο chip της LG θα βρει τη θέση του στα μοντέλα LG G3 και LG G Flex 2, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον Snapdragon 810, στοιχείο που δείχνει ότι τελικά υπάρχουν προβλήματα υπερθέρμανσης με το εν λόγω SoC, παρόλο που οι αρχικές δηλώσεις της LG ήταν υπέρ του νέου επεξεργαστή της Qualcomm.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο είναι το γεγονός ότι το νέο chip της LG θα έρθει να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες προτάσεις της οικογένειας Samsung Exynos.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons