Νέος αισθητήρας Sony IMX318 στα 22,5 Megapixel για smartphones

by George Polyzos • On 17-02-2016 • AT 3:24 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging Mobile

SonyXperiaZ5Premium_4K

Η Sony ανακοίνωσε το νέο της αισθητήρα IMX318 της σειράς Exmor RS και ανάλυσης 22,5 Megapixel ο οποίος προορίζεται να εξοπλίσει τα μελλοντικά smartphones από τον Μάιο και έπειτα.

Το νέο μέλος της οικογένειας Exmor RS αποτελεί τον πρώτο αισθητήρα κατηγορίας CMOS με ενσωματωμένο υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης και με σύστημα ηλεκτρονικής σταθεροποίησης της εικόνας τριών αξόνων.

Το module αυτόματης εστίασης μπορεί να «φέρει» το αντικείμενο στο επίκεντρο από τα δύο μέτρα στα δύο εκατοστά με ταχύτητα 0,03 δευτερολέπτων, αναλόγως βέβαια και των συνθηκών φωτισμού. Επιπλέον, ο αισθητήρας είναι ικανός για αυτόματη εστίαση με ταχύτητα 0,017 δευτερολέπτων κατά τη λήψη βίντεο στα 60 frames/ δευτερόλεπτο.

Το μέγεθος του Sony IMX318 είναι 1/2.6 της ίντσας ενώ ενσωματώνει τη μικρότερη μονάδα pixels της αγοράς. Σύμφωνα με την εταιρεία το γεγονός του μικρότερου μεγέθους pixel ο αισθητήρας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ποιότητας λήψεων χάρη στις νέες τεχνολογίες κατασκευής που χρησιμοποιήθηκαν και οι οποίες βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα χρήσης του φωτός και επιπλέον εξαλείφουν τον «θόρυβο».

Xperia-Z-Camera

Ο νέος αισθητήρας της Sony μπορεί να λαμβάνει βίντεο 4K στα 30fps, βίντεο 1080p στα 120fps και 720p στα 240fps. Επιπλέον, ενσωματώνει τεχνολογία HDR, τεχνολογία διόρθωσης λευκού και τεχνολογία βελτίωσης ανάλυσης του φακού.

Η Sony ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις του IMX318 θα ξεκινήσουν τον Μάιο του 2016, οπότε θα πρέπει να αναμένεται ότι θα είναι εμπορικά διαθέσιμος μέσω συσκευών smartphone από το δεύτερο μισό της χρονιάς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επιπλέον, ο αισθητήρας είναι ικανός για αυτόματη εστίαση με ταχύτητα 0,017 δευτερολέπτων κατά τη λήψη βίντεο στα 60 frames/ δευτερόλεπτο. Where is this information?

Top

Show Buttons
Hide Buttons