Νέος αισθητήρας 16 Megapixel για λεπτότερες φορητές συσκευές

by George Polyzos • On 29-07-2015 • AT 12:55 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

16Mp Image Sensor

H Samsung Electronics παρουσίασε τον πρώτο CMOS αισθητήρα εικόνας με 16 Megapixel, μεγέθους 1.0μm για χρήση σε προηγμένες φορητές συσκευές.

Ο νέος αισθητήρας S5K3P3 αξιοποιεί την αποκλειστική ISOCELL τεχνολογία της Samsung, επιτρέποντας τις υψηλές επιδόσεις των 1.0μm pixels. Το μικρό μέγεθος των pixels μειώνει το συνολικό ύψος και μέγεθος του αισθητήρα εικόνας, καθιστώντας τον ως ιδανική λύση για τις, όλο και πιο λεπτές, σημερινές φορητές συσκευές.

Έχοντας κατασκευαστεί με 1.0μm pixels, ο νέος αισθητήρας εικόνας 16 Megapixelμειώνει κατά 20% το συνολικό ύψος της μονάδας του αισθητήρα, σε σύγκριση με τους αισθητήρες των 1.12μm pixels της αγοράς. Επιτρέποντας ύψος που είναι μικρότερο των 5 χιλιοστών, ο S5K3P3 δίνει στους σχεδιαστές τη δυνατότητα να αναπτύξουν μια φορητή συσκευή με τη μικρότερη δυνατή προεξοχή της κάμερας, χωρίς αυτό να επηρεάζει την ανάλυση της.

Επιπροσθέτως, ο S5K3P3 χρησιμοποιεί την ISOCELL τεχνολογία της Samsung, προσφέροντας ποιότητα εικόνας ανάλογη με τους αισθητήρες των 1.12μm pixels. Με την ISOCELL τεχνολογίας μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η χρωματική παρεμβολή γειτονικών pixels, καθώς τοποθετεί φυσικά εμπόδια ανάμεσα τους. Επομένως, αυξάνεται η ευαισθησία στο φως και επιτρέπει αποτελεσματικό έλεγχο των φωτονίων, οδηγώντας σε υψηλότερη πιστότητα χρωμάτων, ακόμα και όταν οι συνθήκες φωτός δεν ευνοούν τη λήψη.

«Ως πρωτοπόροι στην κατηγορία των αισθητήρων εικόνας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον πιο προηγμένο αισθητήρα εικόνας 1.0μm pixels, με υψηλή ανάλυση και λεπτό σχεδιασμό για smartphone κάμερες», ανέφερε ο Kyushik Hong, Vice President και Head of S.LSI Marketing στη Samsung Electronics. «Με τον αισθητήρα 16Mp, η Samsung έχει ως στόχο να επεκτείνει την κατηγορία των προϊόντων 1.0μm pixels, διατηρώντας την ηγετική της θέση στην αγορά των αισθητήρων εικόνας με υψηλές επιδόσεις σε λεπτές φορητές συσκευές».

Ο νέος αισθητήρας S5K3P3 της Samsung είναι από διαθέσιμος στους κατασκευαστές φορητών συσκευών, για να χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό προϊόντων νέας γενιάς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons