Νέοι επεξεργαστές από τη MediaTek

by Nikos Kaimakamis • On 03-03-2015 • AT 4:19 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

 

MediaTek-MT8173

Η MediaTek ανακοίνωσε τον MT8173, ο οποίος είναι ο πρώτος επεξεργαστής ARM Cortex-A72 για tablets και τον οχταπύρηνο ΜΤ6753 Worldmode.

Ο MediaTek MT8173 είναι ένας ισχυρός τετραπύρηνος επεξεργαστής, ο οποίος έχει κατασκευαστεί με γνώμονα το multitasking. Έτσι διαθέτει δύο πυρήνες Cortex-A72 για τις υψηλές απαιτήσεις, ενώ σε περίπτωση που απαιτείται επιπρόσθετη ισχύς, υπάρχει η βοήθεια από τους άλλους δύο πυρήνες Cortex-A53.

Εδώ γίνεται χρήση της αρχιτεκτονικής ARM big.LITTLE, ενώ ο επεξεργαστής αυτός μπορεί να υποστηρίξει αναλύσεις 4Κ σε tablets. Ο νέος επεξεργαστής είναι χρονισμένος στο 2.4 GHz, επομένως μπορεί να προσφέρει υψηλές επιδόσεις. Αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σε tablets διαφόρων κατασκευαστών, από το δεύτερο μισό του 2015 και έπειτα.

Ο MediaTek ΜΤ6753 είναι ένας οχταπύρηνος επεξεργαστής, ο οποίος διαθέτει οχτώ πυρήνες Cortex-A53, όλους χρονισμένους στο 1,5 GHz. Το SoC αυτό είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία MediaTek CorePilot, με σκοπό την βέλτιστη απόδοση όλων των πυρήνων κάτω από όλες τις συνθήκες και λειτουργεί στα 64 bit.

Συνδυάζεται με το Mali-T720 GPU για τα γραφικά και προορίζεται προς χρήση στις mid range συσκευές των κατασκευαστών. Προσφέρει υποστήριξη τόσο σε συσκευές με κάμερες μέχρι και 16 Megapixel, ενώ συνδυάζει και LTE modem με υποστήριξη σε ταχύτητες downloading μέχρι και 150 Mbps. Αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σε smartphones μέσα στο 2015.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons