Νέο Sony 4K Ultra HD Blu-ray και μπάρα ηχείων Dolby Atmos

by George Polyzos • On 10-01-2017 • AT 1:27 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

Η Sony ανακοίνωσε τη νέα της συσκευή 4K Ultra HD Blu-ray UBP-X800, τη μπάρα ηχείων HT-ST5000 με δυνατότητα λειτουργίας Dolby Atmos και τον δέκτη AV STR-DN1080 με DTS:X.

Το 4K Ultra HD Blu-ray UBP-X800 έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη Sony Pictures Entertainment για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή αναπαραγωγή από δίσκους 4K Ultra HD Blu-ray, διαθέτοντας και το επιπρόσθετο πλεονέκτημα του 4K.

Αλλά τι είναι η εικόνα χωρίς τον ήχο; Με τη δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου υψηλής ανάλυσης, το X800 σας προσφέρει ποιότητα αναπαραγωγής για λάτρεις του ήχου από οποιαδήποτε πηγή. Το DSEE HX αναβαθμίζει τη δειγματοληπτική συχνότητα του αρχικού σήματος και του bit-depth. Έτσι θα ανταμειφθείτε με μεγαλύτερη πιστότητα και με ευρύτερο δυναμικό εύρος σε ό, τι ακούτε και με ήχο πιο κοντά σε ήχο υψηλής ποιότητα υψηλής ανάλυσης.

Οι περισσότερες συσκευές Blu-ray στέλνουν τόσο τον ήχο όσο και το βίντεο στην τηλεόρασή μέσω της ίδιας εξόδου HDMI. Για να διασφαλιστεί ότι η ποιότητα του ήχου θα είναι ασυναγώνιστη, το X800 μπορεί να διαχωρίσει τα σήματα ήχου και εικόνας, δρομολογώντας τα σε ξεχωριστές εξόδους HDMI για τη μείωση των ηλεκτρικών παρεμβολών.

Επιπλέον, η συσκευή περικλείεται σε ένα εξαιρετικά άκαμπτο πλαίσιο και σκελετό με ακτινωτό σχεδιασμό που ελαχιστοποιεί τις μηχανικές δονήσεις. Στο εσωτερικό, υπάρχει ένα πλήρες συμπλήρωμα συμβατότητας κωδικοποιητή ήχου, επιτρέποντάς την αναπαραγωγή πρωτογενών αρχείων υψηλής ανάλυσης κωδικοποιημένα έως και 192kHz / 24-bit και DSD έως και 11.2MHz.

Η συσκευή X800 4K Ultra HD Blu-ray χρησιμοποιεί ένα HD drive ακριβείας που έχει αναπτύξει η Sony, ώστε να επιτύχει τη διατήρηση σταθερής απόδοσης πρακτικά σε κάθε φορμά οπτικού δίσκου, συμπεριλαμβανομένου του DVD βίντεο και DVD ήχου, του CD και του Super Audio CD, του Blu-ray 3D και των μέσων BD-ROM, καθώς και σε όλα τα φορμά που είναι διαθέσιμα μέσω USB. Ακόμη, ενσωματώνει ποικιλία από κωδικοποιητές βίντεο που μπορούν να προσφέρουν 4K streaming από υπηρεσίες streaming βίντεο όπως το Netflix, μαζί με την εξελιγμένη επεξεργασία βίντεο της Sony που αναβαθμίζει υλικό ποιότητας SD και HD σε ανάλυση παρόμοια με 4K. Επιπλέον, κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου 4K HDR σε τηλεόραση 4K SDR, το X800 χρησιμοποιεί ένα μοναδικό αλγόριθμο της Sony για να αναπαράγει την κατάλληλη φωτεινότητα και χρωματικές διαβαθμίσεις, ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Το ενσωματωμένο Bluetooth σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να φορέσετε ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά για ιδιωτική ακρόαση χωρίς διακοπές, αν θέλετε να μην έχετε καθόλου περισπασμούς, ενώ ο ήχος μπορεί να συνεχίσει να παίζει από την τηλεόραση στο δωμάτιο για να τον απολαμβάνει και η υπόλοιπη οικογένεια. Σε ένα διαφορετικό σενάριο, μπορείτε να συνδέσετε τα ασύρματα ηχεία στη συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray για να απολαύσετε τους ήχους συγχρόνως, είτε μπροστά από την τηλεόραση είτε σε χώρους μακριά από τηλεοράσεις. αναλόγως με το πού έχετε τοποθετημένο το ασύρματο ηχείο.

Καθηλωτικός και ασύρματος ήχος

Η μπάρα ηχείων HT-ST5000 έχει, επίσης, δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Sony Pictures για την απόδοση της καλύτερης εμπειρίας κινηματογραφικού 3D ήχου. Τα διευρυμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας της προσφέρουν συμβατότητα με τις προδιαγραφές των τελευταίων 4K, HDR και HDCP2.2 τηλεοράσεων, λειτουργώντας τέλεια με το X800 για να δημιουργήσουν την αίσθηση κινηματογράφου στο χώρο σας.

Η κομψή μπάρα ηχείων προσθέτει στην εμπειρία θέασης έναν εντυπωσιακό πολύ-κάναλο ήχο μειώνοντας την ηχητική σύγχυση στο χώρο του καθιστικού. Με την επιπρόσθετη διάσταση (επέκταση) που δημιουργείται από τα δύο νέα Dolby Atmos ηχεία ανοδικής τοποθέτησης σε κάθε άκρο της μπάρας, μια συναρπαστικά λεπτομερής 7.1.2 καναλιών εμπειρία ακρόασης είναι δυνατή. Σε συνδυασμό με τα ομοαξονικά ηχεία υψηλής ανάλυσης, διαθέτει ξεχωριστούς οδηγούς γούφερ και τουίτερ σε μια ενιαία μονάδα μουσικής, διαλόγου και ηχητικών εφέ που «τυλίγονται» γύρω σας. Το ισχυρό ασύρματο sub παρέχει βαθύτερους, χαμηλότερους ήχους.

Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο να παίξετε τη μουσική της επιλογής σας χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο Chromecast και το Spotify Connect που σημαίνει ότι εκτός από την ευελιξία της λειτουργίας Wireless Multi-Room, έχετε εύκολη πρόσβαση σε περισσότερες από 100 εφαρμογές streaming μουσικής, καθώς και τη δυνατότητα Bluetooth και NFC.

Γευτείτε μία πολύπλευρη εμπειρία ψυχαγωγίας

Η αναπαράσταση της κινηματογραφικής εμπειρίας είναι εύκολη με το δέκτη AV STR-DN1080. Το Dolby Atmos και το DTS:X υποστηρίζουν παράλληλα την αναβάθμιση και διοχέτευση σε 4K HDR, καθώς και της δυνατότητας ήχου υψηλής ανάλυσης, συμπεριλαμβανομένης και της DSD εγγενούς αναπαραγωγής. Όλα αυτά συνοψίζονται στο ότι το STR-DN1080 έχει σχεδιαστεί για «σοβαρούς» ήχους και είναι ικανό ακόμη και να προσομοιώσει ήχο σε μορφή surround με επιπλέον κανάλια – παρέχοντας μια συνολική εμπειρία ήχου surround 7.1.2.

Σχεδιασμένο για να απολαμβάνετε μια φυσική, ηχητική εμπειρία 3D surround, ο ήχος για να προσομοιώσει την βέλτιστη θέση και γωνία για την καλύτερη ηχητική εμπειρία και λειτουργεί παρά τους όποιους φυσικούς περιορισμούς στο χώρο. Η ρύθμιση Phantom Surround Back προσθέτει δύο επιπλέον εικονικά, οπίσθια ηχεία για μια πλήρη εμπειρία 7.1.2 καναλιών, σε διάταξη (εγκατάσταση) 5.2.1.

Η δυνατότητα πολλαπλών συνδέσεων διευκολύνουν ακόμη περισσότερο τη σύνδεση όλων των συσκευών σας, με 6 HDMI εισόδους και 2 εξόδους, που παρέχουν πλήρη HDCP 2.2 συμμόρφωση και υποστηρίζουν τις τελευταίες τηλεοράσεις 4K 60P (4:4:4) . Το STR-DN1080 είναι επίσης συμβατό με το νέο πρότυπο BT.2020 Wide Colour Gamut. Επιπλέον, διαθέτει USB, Bluetooth, ενσωματωμένο Chromecast, Spotify Connect και λειτουργία Wireless Multi-Room, ώστε αυτός ο Δέκτης AV να αποτελεί μια ευέλικτη λύση υψηλής ποιότητας για όλες τις ανάγκες της οικιακής ψυχαγωγίας.

Η συσκευή UBP-X800 4K Ultra HD Blu-ray, η μπάρα ηχείων HT-ST5000 και ο AV δέκτης STR-DN1080 θα είναι διαθέσιμα από την Άνοιξη του 2017.

[Δ.Τ. Sony]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons