Νέο SoC της Qualcomm για τα wearables

by Nikos Kaimakamis • On 31-05-2016 • AT 11:27 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

LG Watch Urbane

H Qualcomm παρουσιάζει το System on Chip Snapdragon Wear 1100, το οποίο αναμένεται να βρει τη θέση του στα wearables νέας γενιάς. 

Πολλά smartwatches και άλλα wearables χρησιμοποιούν τεχνολογία της Qualcomm, αλλά μόλις πέρσι έκανε την εμφάνισή του το πρώτο chip της εταιρείας για χρήση σε συσκευές που φοριούνται στο χέρι, το Snapdragon Wear 2100. Τώρα, κάνει την εμφάνισή του ένα ακόμα μοντέλο της νέας οικογένειας chips της Qualcomm, το Snapdragon Wear 1100.

To νέο chip της Qualcomm προορίζεται προς χρήση σε απλές wearable συσκευές που δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ. Υποστηρίζει LTE modem Cat. 1 και 3G. Έχει ενσωματωμένο επεξεργαστή apps που προορίζεται προς χρήση από συστήματα με Linux, ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης Computex στην Ταϊβάν, η Qualcomm παρουσίασε μερικά απλά Smartwatches και wearables που είχαν ενσωματωμένους τους επεξεργαστές Snapdragon Wear 2100 και 1100.

snapdragon-wear

Η Qualcomm παρουσίασε επίσης και τη λύση QCA4012 dual-band WiFi, η οποία προορίζεται προς χρήση από το Internet of Things, ενώ η Qualcomm παρουσίασε στη φετινή Computex και το 802.11ac tri-radio chip για WiFi routers και range extenders. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το ενδιαφέρον για τον κόσμο των wearables είναι δικαιολογημένο, μιας και η IDC αναφέρει ότι οι αποστολές wearables έχουν σημειώσει αύξηση της τάξης του 171% μέσα σε ένα έτος.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons