Νέο ρεκόρ αποθήκευσης στα 14 ΤΒ από την Western Digital

by Nikos Kaimakamis • On 09-10-2017 • AT 11:34 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

H Western Digital παρουσίασε τον Ultrastar HS14, ο οποίος απευθύνεται προς εμπορική χρήση και είναι ο πρώτος που προσφέρει χωρητικότητα 14 ΤΒ. 

Το νέο μοντέλο της Western Digital είναι κατασκευασμένο για data centers και cloud υπηρεσίες αποθήκευσης, προσφέροντας κατά 40% περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και τουλάχιστον τη διπλάσια απόδοση από το μοντέλο που αντικαθιστά.

Πρόκειται για έναν σκληρό δίσκο 3,5 ιντσών, με τεχνολογία SMR για επαρκή μαγνητική προστασία των δεδομένων, ενώ υπάρχει κατασκευή HelioSeal, που προσφέρει ερμητικό κλείσιμο με ήλιο, για χρήση λεπτότερων δίσκων, οι οποίοι απαιτούν χαμηλότερα ποσά ενέργειας και προσφέρουν χαμηλότερο κόστος κατασκευής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Western Digital, ο νέος δίσκος χωρητικότητας 14 ΤΒ είναι ήσυχος στη λειτουργία του, ενώ διακρίνεται για τη συνολική αξιοπιστία του, όπως προκύπτει μετά από την εξαντλητική περίοδο δοκιμών 2,5 εκατομμυρίων ωρών από την οποία έχει περάσει μέχρι να βρει το δρόμο του για την μαζική παραγωγή.

Δεν είναι ακόμα διαθέσιμος για εγκατάσταση σε cloud και data centers, αλλά σύντομα θα μπορεί να τον εγκαταστήσει κανείς. Δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε και μοντέλα ανάλογης χωρητικότητας που να απευθύνονται και στους απλούς καταναλωτές από την Western Digital. Τουλάχιστον, αυτό είναι κάτι που όλοι μας ευχόμαστε να συμβεί σύντομα…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons