Νέο πρότυπο για τα συστήματα Braille από τις Apple, Microsoft και Google

by Nikos Kaimakamis • On 07-06-2018 • AT 2:03 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Οι Apple, Google και Microsoft συνεργάζονται με σκοπό τους τη βελτίωση της χρήσης οθονών από άτομα με προβλήματα όρασης.

Η συνεργασία μεταξύ Apple, Google και Microsoft αναμένεται να εξαλείψει την ανάγκη χρήσης διαφορετικού λογισμικού από τα άτομα που διαβάζουν γραφή Braille ως συνέπεια των προβλημάτων όρασης που αντιμετωπίζουν.

Το USB Implementers Forum, όπως ονομάζεται ο φορέας στον οποίο ανήκουν οι Apple, Google και Microsoft, επιδιώκει να δημιουργήσει ένα νέο πρότυπο Human Interface Standard, το οποίο θα αφορά σε όλες τις οθόνες και άλλες συσκευές braille, έτσι ώστε να είναι εύκολο σε όλες τις συσκευές ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν, να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέρη συστημάτων braille.

Με το πρότυπο αυτό θα είναι πολύ απλό να γίνεται μόνο ένα plug and play κομματιών hardware που υποστηρίζουν τη γραφή braille και αυτά να μπορούν να αναγνωρίζονται από τα διάφορα λειτουργικά συστήματα. Το πρότυπο που προωθούν -μεταξύ άλλων- οι Apple, Google και Microsoft θα έχει καθολική εφαρμογή, με τους κατασκευαστές να καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα δημιουργώντας νέο hardware από τις αρχές του επόμενου έτους και έπειτα.

Εύλογο είναι πως θα πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες αλλαγές στο πεδίο του software, προκειμένου να μπορεί να υποστηρίζεται πλήρως το πρότυπο USB Human Interface Device (HID).

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons