Νέο MacBook και αναβάθμιση για τα MacBook Air και Pro

by George Polyzos • On 10-03-2015 • AT 1:15 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Computing

New-MacBook-3

Πολλοί ανέμεναν μία επανασχεδιασμένη έκδοση του MacBook Air από την Apple, ωστόσο ο νέος της φορητός υπολογιστής είναι απλά το «νέο» MacBook και είναι εξαιρετικά λεπτός και ελαφρύς.

Πιο αναλυτικά, το νέο laptopείναι ελαφρύτερο και λεπτότερο από την ήδη υπάρχουσα σειρά MacBook Air, ενώ η οθόνη Retina προέρχεται από τη σειρά MacBook Pro. Το νέο μοντέλο με την οθόνη των 12 ιντσών, τοποθετείται «ανάμεσα» στα προγενέστερα μοντέλα της εταιρείας των 11 και 13 ιντσών, προσφέροντας ανάλυση 2.304 x 1.440, δηλαδή 226 ppi.

MacBook_OP90_Tilt_Gld-PRINT (1)

Το νέο MacBook ζυγίζει 910 γραμμάρια και στο παχύτερο σημείο του μετρά μόλις 13,1 χιλιοστά. Το trackpad παραμένει κατασκευασμένο από γυαλί αλλά πλέον έχει ενσωματωθεί η τεχνολογία Force Touch που αναπτύχθηκε για το Apple Watch σε συνδυασμό με απτική ανάδραση.

Από το νέο MacBook απουσιάζει πλήρως ο γνωστός ανεμιστήρας ψύξης ενώ η μητρική πλακέτα είναι μικρότερη κατά 67%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η επιλογή της Apple να εφοδιάσει το νέο της laptop με μία και μοναδική θύρα ενσύρματης επικοινωνίας.

Αυτή βρίσκεται στο πίσω αριστερό άκρο του υπολογιστή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση της μπαταρίας, για σύνδεση μέσω USB-C, Display Port, HDMI και VGA (τα δύο τελευταία με τη χρήση ειδικού adaptor). Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η επιλογή εγκατάστασης μόνο μία θύρας πολλαπλών ρόλων συνέβαλλε τα μέγιστα στην επίτευξη τόσο λεπτού προφίλ για το νέο MacBook.

Η Apple θεωρεί ότι το νέο MacBook είναι σε θέση να προσφέρει αυτονομία έως και για 9 ώρες περιήγηση στο Διαδίκτυο, δηλαδή ελαφρώς χαμηλότερη επίδοση σε σχέση με τα MacBook Air των 13 ιντσών και ανάλογη των πιο πρόσφατων MacBook Pro με οθόνη Retina 13 ιντσών.

New-MacBook-1

Στο εσωτερικό του κρύβονται επεξεργαστές της σειράς Intel Core M 5ης γενιάς και κάρτες γραφικών Intel HD Graphics 5300. Το λειτουργικό του σύστημα θα είναι το OS X Yosemite. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας υποστηρίζει τα AirPlay (streaming περιεχομένου) και AirDrop (μεταφορά αρχείων), 802.11ac Wi-Fi και Bluetooth 4.0.

Το νέο MacBook θα είναι διαθέσιμο από τις 10 Απριλίου σε τιμή 1300 δολαρίων για το μοντέλο με αποθηκευτικό χώρο 256GB και μνήμη RAM 8GB. Όπως συμβαίνει και με τα iPad και iPhone τα νέα laptops θα κυκλοφορήσουν σε τρεις χρωματικές επιλογές: ασημί, γκρι και χρυσό.

Macbook-Air

Σε ότι αφορά τα MacBook Air και MacBook Pro, ανακοινώθηκε η αναβάθμισή τους με τη χρήση νέων επεξεργαστών 5ης γενιάς Intel Core i5 και  Core i7 «Broadwell». Επιπλέον, το MacBook Pro με οθόνη Retina 13 ιντσών θα διαθέτει πλέον το Force Touch trackpad σε συνδυασμό με ταχύτερη μνήμη και μεγαλύτερη αυτονομία. Τέλος, η σειρά MacBook Air θα διαθέτει πλέον υποδοχή Thunderbolt 2, ενώ το μοντέλο MacBookAir των 13 ιντσών επίσης αποκτά ταχύτερη μνήμη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το μεγάλο ζήτημα είναι πόσο πρακτικό είναι να έχει κάποιος μία μόνο θύρα για σύνδεση τόσο περιφερειακών όσο και φορτιστή. Πιστεύω πως θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να έβαζαν μία ακόμα στην δεξιά πλευρά μαζί με τη θύρα ακουστικών.

Top

Show Buttons
Hide Buttons