Νέο καθεστώς πνευματικής ιδιοκτησίας στο ευρωπαϊκό Internet

by Nikos Kaimakamis • On 23-09-2018 • AT 2:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Την έγκρισή του έδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στους κανόνες που θα διέπουν την πνευματική ιδιοκτησία στο πεδίο του Internet. 

To Ευρωκοινοβούλιο στην αναθεωρημένη πρότασή του προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης φρόντισε να θέσει τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές που θα διέπουν τη διανομή και αναπαραγωγή καλλιτεχνικών έργων και άλλων μορφών περιεχομένου. Ουσιαστικά, το Ευρωκοινοβούλιο φιλοδοξεί να διασφαλίσει τους καλλιτέχνες, τους δημοσιογράφους και άλλους παραγωγούς περιεχομένου από πλατφόρμες, όπως είναι το YouTube, αλλά και διάφορες άλλες υπηρεσίες αναπαραγωγής ειδήσεων, όπως είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει η Google.

To σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από το κείμενο του Ευρωκοινοβουλίου είναι ότι ο Ευρωπαίος Νομοθέτης δίνει έμφαση στα δικαιώματα των δημιουργών έναντι στο ποσοστό κερδοφορίας των μεγάλων παικτών του Internet, όπως είναι το Facebook, το Twitter και η Google. Σε πρώτο επίπεδο, θα γίνει διαπραγμάτευση με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έπειτα θα ακολουθήσει η αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο περί πνευματικής ιδιοκτησίας που θα καθιερωθεί ως οδηγία στην Ε.Ε.

Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να πληρώνονται οι δημιουργοί ακόμα και στην περίπτωση της χρήσης ενός κειμένου αποσπασματικά από διάφορες διαδικτυακές πηγές, εξαλείφοντας με αυτόν τον τρόπο τις ποικίλες παραβιάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας που προκύπτουν σήμερα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons