Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις του InnovAthens

by George Polyzos • On 14-10-2014 • AT 1:55 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Σε ειδική εκδήλωση για τους εκπροσώπους του Τύπου ανακοινώθηκε το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Innovation and Design Thinking in Mobile Application and Services» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο InnovAthens του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και της Samsung Electronics Hellas σε συνεργασία με το εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το «Innovation and Design Thinking in Mobile Application and Services» θα ξεκινήσει στις 10 Νοεμβρίου και απευθύνεται σε τελειόφοιτους ή απόφοιτους Πανεπιστημίων, Τεχνικών και Πολυτεχνικών Σχολών, που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο ηλεκτρονικό επιχειρείν.

Προσφέρεται δωρεάν και στοχεύει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων στη σχεδίαση νέων υπηρεσιών και επιχειρηματικής δραστηριότητας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που προσφέρονται στο χώρο του mobile. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 50 ώρες, διεξάγεται σε τέσσερις εβδομάδες και οι σπουδαστές, που θα το τελειώσουν με επιτυχία, θα λάβουν πιστοποιητικό σπουδών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όπως δήλωσε ο κ. Αντώνης Οικονόμου, Project Manager του InnovAthens: «Ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, έχει εντάξει στις δραστηριότητές του ένα ευρύτατο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης σε άνεργους νέους, επίδοξους επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο συνδιοργανώνει στο χώρο του ένα πρωτοποριακό σεμινάριο για την προτυποποίηση επιχειρηματικών ιδεών στο χώρο των κινητών εφαρμογών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από έμπειρους καθηγητές και συνεργάτες του ΟΠΑ».

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, δήλωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας επανάστασης στη χρήση των ασύρματων επικοινωνιών και των εφαρμογών στις νέες κινητές συσκευές, που θα μεταμορφώσει όλους τους κλάδους της οικονομίας, από την αγροτική παραγωγή και τις μεταφορές, μέχρι τον τουρισμό και την υγεία. Χαιρόμαστε που μπορούμε να συμβάλλουμε μέσα από αυτό το πρόγραμμα στην ταχύτερη επιμόρφωση των νέων και στη δημιουργία νέων προοπτικών απασχόλησης, με την τεχνογνωσία και την διεθνή εμπειρία των επιχειρήσεων-μελών μας».

Ο Αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνος του Κ.Ε.Κ., Καθηγητής Γεώργιος Γιαγλής πρόσθεσε: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεργάζεται με φορείς της αγοράς για την προσφορά εξειδικευμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε τομείς αιχμής, που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και νέα επιχειρηματικότητα».

«Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν έχει σχεδιάσει πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα τελευταία 25 χρόνια. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα καινοτομεί γιατί συνδυάζει τη σχεδίαση και ανάπτυξη νέων ψηφιακών mobile υπηρεσιών με την επιχειρηματική τους υλοποίηση», συνέχισε ο Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής και Διευθυντής του ELTRUN και του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τέλος ο κ. Μιχάλης Μόσχος, Marketing Director της Samsung Electronics Hellas επεσήμανε: «Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για εμάς να συμμετάσχουμε στην υλοποίηση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος. Η βιομηχανία του mobile εξελίσσεται ταχύτατα, σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργώντας νέες προοπτικές, δυνατότητες και ευκαιρίες προς αξιοποίηση. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τους νέους και ειδικότερα τις γυναίκες, να δηλώσουν συμμετοχή με σκοπό να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο».

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 27η Οκτωβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Δρα. Κατερίνα Φραϊδάκη, στα τηλέφωνα 210-8203654 και 210-8203663 ή να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω e-mail στο fraidaki@aueb.gr. Η σχετική αίτηση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του προγράμματος στο Κ.Ε.Κ. του Ο.Π.Α. www.kek.aueb.gr.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons