Νέο Chromebook της HP με επεξεργαστή Tegra K1

by George Polyzos • On 26-08-2014 • AT 1:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

nvidia-tegra-k1

 

Η Hewlett Packard φέρεται να σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός νέου laptop το οποίο εκτός από το λειτουργικό σύστημα Chrome της Google θα ενσωματώνει και τον επεξεργαστή Tegra K1 της Nvidia.

Σύμφωνα με το Liliputing, το HP Chromebook 14 θα ενσωματώνει τον επεξεργαστή Tegra K1 (Logan) σε συνδυασμό με οθόνη διαγωνίου 14 ιντσών και ανάλυσης 1366 x 768 pixels, μνήμη RAM μεγέθους 2GB, αποθηκευτικό χώρο 16GB, υποστήριξη 802.11ac WiFI, Bluetooth 4.0, μικρόφωνο και webcam.

Εάν το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί θα είναι η πρώτη φορά που θα επιλέγεται ο συγκεκριμένος συνδυασμός λειτουργικού συστήματος και επεξεργαστή εκ μέρους της αμερικανικής εταιρείας.

Η HP ήδη διαθέτει στη γκάμα των φορητών της υπολογιστών ένα μοντέλο με οθόνη 14 ιντσών και λειτουργικό σύστημα Chrome, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται ο επεξεργαστής Celeron 2955U της οικογένειας Haswell της Intel.  Αντίθετα, το HP Slatebook 14, στο οποίο έχει ενσωματωθεί ο επεξεργαστής Tegra 4 της Nvidia, έχει επιλεγεί το λειτουργικό σύστημα Android και οθόνη αφής 14 ιντσών.

Η επιλογή του επεξεργαστή Tegra K1 που βασίζεται στην αρχιτεκτονική ARM θα έχει χαμηλότερες απαιτήσεις ενέργειας, άρα θα προσφέρει στα μελλοντικά laptops μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με τα μοντέλα που χρησιμοποιούν «συμβατικούς» επεξεργαστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν ο συνδυασμός Tegra K1/ Chrome OS χρησιμοποιείται μόνο από την Acer στο Chromebook 13, το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα και αναμένεται να κάνει το εμπορικό του ντεμπούτο από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons