Νέες τηλεοράσεις OLED με τεχνολογία 4Κ HDR από την LG

by George Polyzos • On 11-01-2016 • AT 12:12 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

LG OLED TV _E6

Στη φετινή CΕS 2016, η LG Electronics παρουσίασε τα τελευταία μοντέλα τηλεοράσεων OLED τεχνολογίας 4K HDR και φυσικά τις ναυαρχίδες LG Signature OLED G6 (77 και 65 ιντσών) και LG Ε6 (65 και 55 ιντσών).

Πιο αναλυτικά, η ολοκληρωμένη σειρά τηλεοράσεων LG OLED για το 2016 αποτελείται από οκτώ νέα μοντέλα, με το κορυφαίο μοντέλο LG G6 77 ιντσών να έχει βραβευτεί με το 2016 CES Best of Innovations Award.

Οι LG G6 και LG E6 είναι οι πρώτες τηλεοράσεις της LG που διαθέτουν το σχεδιασμό Picture-On-Glass της LG, ο οποίος συνδυάζει ένα εξαιρετικά λεπτό πάνελ OLED πάχους 2,57 χιλιοστών με διάφανο πίσω κάλυμμα και ένα ηχοσύστημα εμπρόσθιας προβολής. Η φόρμα αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη στην τεχνολογία OLED.

Όλα τα μοντέλα τηλεοράσεων LG OLED του 2016 διαθέτουν τη σφραγίδα Ultra HD Premium, με την οποία το UHD Alliance πιστοποιεί ότι ικανοποιούνται οι απαιτητικές προδιαγραφές που έχει θέσει, σε σχέση, μεταξύ άλλων, με την ανάλυση, τη δυναμική περιοχή, τη μέγιστη φωτεινότητα, τις διαβαθμίσεις του μαύρου, την διευρυμένη χρωματική παλέτα, και την ποιότητα του ήχου.

LG OLED TV _E6+G6

Η νέα σειρά των τηλεοράσεων της LG υποστηρίζει τα πιο πρόσφατα format HDR, τα οποία έχουν υιοθετήσει οι κορυφαίοι τηλεοπτικοί σταθμοί, κινηματογραφικά στούντιο και κατασκευαστές καταναλωτικών ηλεκτρονικών στον κόσμο, όπως το HDR10 και το Dolby Vision.

Στις νέες τηλεοράσεις OLED, η τεχνολογία Pixel Dimming έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά την κωδικοποίηση HDR. Σε αντίθεση με τις οθόνες LCD, όπου οι λάμπες LED φωτίζουν ή σκιάζουν μία ευρύτερη περιοχή του πάνελ, στις οθόνες OLED κάθε pixel μπορεί να ανάβει και να σβήνει ανεξάρτητα από το γειτονικό του, εξασφαλίζοντας τέλεια χρώματα, βαθύ μαύρο και λεπτομερή απόδοση κάθε σκιάς, ακόμη και σε περίπτωση που ένα καλά φωτισμένο αντικείμενο βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε μία σκοτεινή περιοχή του πάνελ. Η δυνατότητα των τηλεοράσεων OLED να αποδίδουν τέλειο μαύρο και ολοζώντανα χρώματα, τις καθιστούν το ιδανικό μέσο για την προβολή περιεχομένου HDR.

Με πάνελ και ισχύ επεξεργασίας 10-bit, οι τηλεοράσεις LG OLED αποκτούν πρόσβαση σε περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο χρωματικές επιλογές, ενώ η τεχνολογία ColorPrime Pro τους δίνει τη δυνατότητα να αποδίδουν με ασύγκριτη λεπτομέρεια ακόμη και τις πιο λεπτές αποχρώσεις των χρωμάτων, καλύπτοντας το 99% του χρωματικού φάσματος DCI-P3.

Η υψηλή απόδοση των χρωμάτων επιτρέπει έτσι στο θεατή να παρακολουθεί στην τηλεόραση OLED το περιεχόμενο όπως ακριβώς το οραματίστηκε ο δημιουργός του. Τέλος, η υποστήριξη της σύστασης BT.2020, την παλέτα επόμενης γενιάς που θα χρησιμοποιείται για την εκπομπή και τη διανομή τηλεοπτικού περιεχομένου, καθιστούν τα νέα μοντέλα LG G6 και LG E6 μια σίγουρη επιλογή και για το μέλλον.

LG OLED TV _G6

Από πλευράς ήχου, τα LG G6 και LG E6 είναι εξοπλισμένα με ηχοσύστημα εμπρόσθιας προβολής, για το σχεδιασμό του οποίου η LG συνεργάστηκε με τη harman/kardon, έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές high-end προϊόντων ήχου. Σε αντίθεση με τα ηχεία πολλών λεπτών τηλεοράσεων, τα οποία ‘κοιτούν’ προς τα κάτω, το σύστημα εμπρόσθιας προβολής της LG προσφέρει καθαρή και πιο λεπτομερή απόδοση των διαλόγων, χωρίς παραμορφώσεις, καθώς ο ήχος φτάνει στα αυτιά του θεατή απευθείας και όχι μετά από ανακλάσεις. Το ηχοσύστημα διαθέτει πρόσθετα woofer για ακόμη καλύτερη απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων, γεγονός που διαχωρίζει τις τηλεοράσεις OLED της LG από οποιαδήποτε άλλη λεπτή τηλεοπτική συσκευή.

Τα μοντέλα LG OLED του 2016 έρχονται εξοπλισμένα με την έκδοση webOS 3.0. Στην τελευταία του έκδοση, το LG webOS 3.0 προσφέρει ακόμη περισσότερες δυνατότητες σύνδεσης με φορητές συσκευές, λειτουργίες remote και πολλές επιλογές περιεχομένου, ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις ακόμη περισσότερων πελατών της LG.

Η εμπορική διάθεση των LG G6 και LG E6, όπως και των υπόλοιπων νέων προϊόντων που παρουσιάστηκαν στην CES 2016, αναμένεται να ξεκινήσει το Μάρτιο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons