Νέες πληροφορίες για τη “συνεργασία” μεταξύ Yahoo-NSA

by Nikos Kaimakamis • On 06-10-2016 • AT 10:05 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

yahoo-privacy

Η κίνηση της Yahoo να δώσει το περιεχόμενο των επικοινωνιών ανυποψίαστων χρηστών της στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχει προκαλέσει αντιδράσεις. 

Η Yahoo δεν αντέδρασε αρνητικά στην οδηγία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, προκειμένου να αποκτήσουν αυτές πρόσβαση σε εκατομμύρια λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τους χρήστες να μην έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία. Ένα στοιχείο που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι ότι, σύμφωνα με το The Next Web, η Yahoo φέρεται να δημιούργησε ένα ειδικό εργαλείο που επέτρεπε την παρακολούθηση των λογαριασμών των χρηστών των υπηρεσιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Σύμφωνα με το CNet, η κυβερνητική οδηγία των ΗΠΑ για την Yahoo είχε ως σκοπό της να εντοπίσει στοιχεία επικοινωνίας μεταξύ τρομοκρατών, σε σχέση με μια κυβέρνηση κάποιας άλλης χώρας. Η Yahoo εκτιμάται ότι χρησιμοποίησε για το σκοπό αυτό συστήματα που ήδη χρησιμοποιεί για τον εντοπισμό spam, κακόβουλου λογισμικού και παιδικής πορνογραφίας.

Άλλες εταιρείες που παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως η Google και η Microsoft έσπευσαν να σημειώσουν ότι δεν έχουν λάβει ποτέ τέτοιο αίτημα από τις αμερικανικές Αρχές, ενώ δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι ακόμα και αν υπήρχε τέτοιο αίτημα, δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνουν δεκτό.

Η είδηση έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο πρακτορείο Reuters, ενώ το Yahoo έσπευσε να δηλώσει ότι η είδηση είναι παραπλανητική. To FBI και η NSA δεν έκαναν κάποιο σχόλιο για το θέμα, σύμφωνα με το CNet.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons